Sari la conținut

Doliu fără margini! S-a stins un mare neurolog: „Astăzi am pierdut un mentor, un prieten…doare ….”

Constantin Bălăceanu Stolnici a decedat
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Constantin Bălăceanu Stolnici a decedat

Este doliu în România. Savantul Constantin Balaceanu Stornici a murit la varsta de 100 de ani, potrivit Universitatii de Ecologie Bucuresti. Descendent al unei vechi familii nobiliare, a urmat cursurile școlii de medicină a capitalei și a devenit neurolog și medic. Anunțul a fost făcut inițial de doi dintre apropiații profesorului, Mihai Copăceanu și Lazăr Gigel.

academician
Sursa foto: arhivă doctorul zilei

Constantin Bălăceanu Stolnici a murit. Un boier al spiritului
”La 20 august a.c. a plecat dintre noi cu aceeași serenitate cu care și-a trăit întreaga viață de peste un veac, cu credință în Dumnezeu și încredere în știință, prof. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al senatului Universității Ecologice din București (UEB). Descendent al unei vechi familii boierești a urmat cursurile facultății de medicină din capitală devenind medic neurolog și doctor în științe medicale.

După 1989 a sprijinit dezvoltarea învățământului privat în România, numărându-se printre fondatorii UEB în cadrul căreia a predat cursuri de antropologie și neurologie. Plin de înțelepciune, optimist incurabil, generos și spirit ales, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici ne împărtășea tuturor încredere, sprijin moral și bucuria de a trăi”, au scris reprezentanții instituției academice pe Facebook.

„RIP domnule academician Constantin Bălăceanu-Stolnici. Astăzi am pierdut un mentor, un prieten…doare ….”, a scris și Gigel Lazăr pe Facebook.

Cine a fost Constantin Bălăceanu-Stolnici

Constantin Bălăceanu-Stolnici a fost un om de știință român, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România.

Recent, medicul neurolog a dezvăluit cum trenuie să arate o rutină de îngrijire a creierului.

„Eu am intrat în al 100-lea an al vieții mele. Deci am o foarte mare experiență. Aici, la biroul meu îmi fac cursurile mele, pot să fac examene, pot să particip la diferite congrese, pot să particip la diferite manifestări culturale.

Eu mă scol la 8:00 şi intru la muncă până pe la 10:30. Pe urmă fac o sistă de o oră şi lucrez cam până la 19:00-19:30. Pe urmă mă duc la cinematograf, cum spun eu. Mă uit la filme sau am vizite.

E foarte simplu. Părinții mei au fost longevivi, bunicii şi străbunicii mei au fost longevivi, așa că avem gena aceasta și ăsta este elementul fundamental…”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel