Sari la conținut

Doliu în lumea cinematografică. Celebrul actor din filmul Titanic s-a stins din viață

deces
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
doliu

Actorul Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din Titanic și Stăpânul inelelor, a murit la vârsta de 79 de ani, transmite BBC.

El l-a interpretat pe căpitanul Edward Smith în filmul premiat cu Oscar în 1997 și pe regele Théoden în Stăpânul inelelor.

Rolul său de debut a fost în 1982, în drama TV BBC Boys from the Blackstuff, unde l-a interpretat pe Yosser Hughes, un personaj care se lupta – și adesea nu reușea – să facă față șomajului din Liverpool.

A murit duminică dimineața devreme, a confirmat agentul său Lou Coulson.

Alături de el se aflau în acel moment logodnica sa Alison și fiul său Gabriel.

Elijah Wood, Sean Astin, Dominic Monaghan și Billy Boyd, actorii care i-au interpretat pe hobbiții Frodo, Sam, Merry și Pippin în trilogia „Stăpânul inelelor”, i-au adus un omagiu colegului lor la Comic Con din Liverpool.

Astin a început prin a spune: „Îl iubim. A fost neîntrecut, a fost amuzant, a fost aspru, a fost irascibil, a fost frumos”.

Boyd a povestit că a vizionat trilogia împreună cu Monaghan, spunând: „Am văzut trilogia: „Nu cred că nimeni nu a rostit cuvintele lui Tolkien atât de bine ca Bernard. Îmi rupea inima. Ne va lipsi în mod exclusiv”.

Alan Bleasdale, care a scris „Boys from the Blackstuff”, a declarat că moartea lui Hill a fost „o mare pierdere și, de asemenea, o mare surpriză”.

„A fost o interpretare uimitoare, hipnotizantă – Bernard a dat totul pentru asta și se vede în toate scenele. El a devenit Yosser Hughes”.

Alan Bleasdale: „Eram disperat să lucrez cu el”

Sursă foto: BBC

El a adăugat: „Eram disperat să lucrez cu el. Tot ceea ce a făcut – întreaga sa procedură de lucru, modul în care a lucrat și prestația sa au fost tot ceea ce ți-ai fi putut dori vreodată.

„Întotdeauna aveai impresia că Bernard va trăi veșnic. Avea o mare forță, atât fizică, cât și de personalitate.”

Sursă foto: BBC/ În rolul căpitanului Edward James Smith în Titanic

Hill, care era din Manchester și locuia în Suffolk, urma să revină pe ecranele televizoarelor în seria a doua a serialului The Responder, o dramă BBC cu Martin Freeman în rolul principal, care începe să fie difuzată duminică.

Lindsay Salt, director al BBC Drama, i-a adus un omagiu, spunând „Bernard Hill a deschis un drum pe ecran, iar cariera sa de lungă durată, plină de roluri iconice și remarcabile, este o dovadă a talentului său incredibil.”

„De la Boys from the Blackstuff, la Wolf Hall, The Responder și multe altele, ne simțim cu adevărat onorați că am lucrat cu Bernard la BBC. Gândurile noastre sunt alături de cei dragi lui în aceste momente triste.”

În Boys from the Blackstuff, Hill a atras laude pentru portretul său curajos al lui Yosser Hughes, un personaj intens care implora „Gizza dă-ne o]slujbă” în timp ce căuta de lucru.

Acest serial a câștigat un premiu Bafta pentru cel mai bun serial dramatic în 1983, iar în 2000 a fost clasat pe locul al șaptelea pe o listă a Institutului Britanic de Film cu cele mai bune emisiuni TV realizate vreodată.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel