luni, decembrie 5, 2022

Doliu în lumea filmului. Din păcate, actrița care a devenit faimoasă ca Mildred Ratched a murit la vârsta de 88 de ani, potrivit anunțul făcut de familia sa.

Louise Fletcher, actrița care a interpretat-o ​​pe asistenta tiranică Mildred Ratched în One Flew Over the Cuckoo’s Nest, a murit la vârsta de 88 de ani, a informat vineri familia.

Fletcher a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță în 1976 pentru acel rol, care i-a câștigat și recunoașterea internațională după o carieră de film care până atunci fusese destul de discretă.

Te-ar mai interesa: Această miere este AUR pentru ficat. Este recomand...

Născută la Birmingham (Alabama, SUA) în 1934 și al doilea dintre cei patru copii, Fletcher și-a început aventurile în lumea actoriei în anii 50 ai secolului trecut, participând în principal la producții plasate în vestul american.

„Niciun producător de televiziune nu s-a gândit că o femeie înaltă ar putea fi atractivă pentru oricine. Am reușit să obțin locuri de muncă în western-uri pentru că actorii de acolo erau puțin mai înalți decât mine”, a declarat ea la un moment dat.

Oportunitatea ei în cinema a venit pentru că soțul ei la acea vreme era asociat cu Robert Altman, ceea ce a determinat-o să obțină un mic rol în Thieves like us, în 1974, scrie 20minutos.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre vinul fiert. Când a fost inventată...

Sursă: Digi 24

Doliu în lumea filmului

Un an mai târziu, Milos Forman a recrutat-o ​​pentru adaptarea romanului de Ken Kesey care se pregătea, unde Fletcher avea să-l înfrunte pe Jack Nicholson.

În anii 1990 și începutul anilor 2000, actrița a revenit la o oarecare notorietate pentru rolurile sale de televiziune din Star Trek: Deep Space Nine, Picket Fences și Joan of Arcadia.

Te-ar mai interesa: Neurolog celebru: Folosesc trei exerciții care dur...

În 1977, ea a jucat rolul psihiatrului în The Exorcist 2: The Heretic, începând idila cu un cinema horror pur și continuând-o cu Eyes of Fire în 1984, alături de Drew Barrymore.

Ea a apărut și în „Invaders from Mars” al lui Tobe Hopper și un an mai târziu, în 1987, a găsit o altă piesă memorabilă.

Fletcher a murit din cauze nedezvăluite la reședința ei din Montdurausse, Franța, însoțită de familia ei.

Te-ar mai interesa: Echinaceea, cel mai puternic antibiotic. Cum se co...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private