Sari la conținut

Doliu în lumea muzicii. S-a stins din viață un legendar compozitor

Unul dintre cei mai mari compozitori de muzică pop, Burt Bacharach, a murit la vârsta de 94 de ani.

Autorul piesei „Raindrops keep fallin’ on my head” a murit miercuri, din cauze naturale, în locuința sa din zona Los Angeles. Peste 1.200 de artiști i-au interpretat cântecele, care au câștigat șase premii Grammy și trei premii Oscar.

Celebrul compozitor, cântăreț și producător american a scris hituri durabile precum I Say A Little Prayer, The Look of Love și What The World Needs Now Is Love.

Împreună cu lettristul american Hal David, a scris și un lung catalog de teme de film, printre care What’s New, Pussycat, Alfie și The Look Of Love, un mare succes pentru Dusty Springfield.

Bacharach a murit miercuri la locuința sa din Los Angeles, din cauze naturale, a declarat publicista sa Tina Brausam.

Cunoscut pentru melodiile sale și aranjamentele orchestrale somptuoase, Bacharach a fost unul dintre cei mai importanți compozitori ai secolului XX.

Doliu în lumea muzicii. S-a stins din viață un legendar compozitor

De-a lungul carierei sale, a avut 73 de hituri în Top 40 în SUA și 52 în Marea Britanie, lucrând cu artiști precum Dionne Warwick, Frank Sinatra, The Beatles, Barbara Streisand, Tom Jones, Aretha Franklin și Elvis Costello.

Muzica sa a abordat mai multe genuri, de la cool jazz și rhythm and blues, la bossa nova și pop tradițional, dar aveau un lucru în comun: le puteai recunoaște în câteva note.

Era un stil inspirat de profesorul său, muzicianul francez de jazz Darius Milhaud, scrie BBC.

„Observația lui a fost: „Să nu-ți fie niciodată rușine de ceva melodic, care poate fi fluierat””, și-a amintit Bacharach, care l-a întâlnit pe compozitorul francez în timp ce studia la California Western Academy of Music în anii 1940.

„Așa că asta a fost o lecție valoroasă pe care am învățat-o de la el. Nu am uitat-o niciodată. Nu vă temeți niciodată de ceva ce puteți fluiera.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burt Bacharach (@burtbacharach)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel