Sari la conținut

Doliu uriaș în lumea modei. A murit unul dintre cei mai cunoscuți designeri din lume

Din cuprinsul articolului

Cunoscutul designer și creator de modă Paco Rabanne a murit vineri, 3 februarie, la vârsta de 88 de ani, la domiciliul său din Portstall, în Bretania (Franța), potrivit Le Télégramme.

Omul de afaceri franco-spaniol a fost una dintre cele mai importante fețe din lumea modei și a parfumurilor, unde s-a remarcat prin gustul său pentru excentricitate.

Gustul lui Rabanne pentru eleganță era în sângele său, deoarece mama sa a fost croitoreasa șefă a renumitului designer Balenciaga.

Tatăl său, Francisco Rabaneda Postigo, a fost colonel în forțele republicane și a fost împușcat de trupele lui Franco în Santoña, în timpul Războiului Civil Spaniol, după care familia a plecat în exil în Franța, mutându-se din Morlaix în Les Sables-d’Olonne, scrie 20 minutos.

A murit Paco Rabanne

În Franța, designerul a studiat arhitectura la Școala Națională Superioară de Arte Frumoase din Paris între 1951 și 1963, o diplomă pe care a finalizat-o realizând mii de schițe de modă: cariera sa a început să se remarce odată cu publicațiile sale în Women’s Wear Daily și cu participarea la o expoziție la Musée d’Art Moderne, care i-a adus laude din partea Bienalei de la Paris.

Paco Rabanne a dobândit gustul pentru modă de la o vârstă fragedă. După ce a studiat arhitectura la École Nationale Supérieure de Beaux-Arts din Paris, creatorul de modă a început să lucreze în industrie în atelierele de confecții ale lui Balenciaga, Hubert de Givenchy și Christian Dior.

Prima sa colecție revoluționară a sosit în 1966 și el însuși a descris-o ca fiind douăsprezece costume imposibil de purtat. Linia a marcat esența și semnul distinctiv al mărcii Paco Rabanne.

De-a lungul carierei sale, designerul a fost distins cu mai multe premii internaționale, cum ar fi Acul de Aur la Paris sau Oscarul în parfumerie la New York.

Era pensionat în Bretania, Franța, iar marca sa trecea printr-o nouă etapă de succes. De la moartea lui Pierre Cardin, în decembrie 2020, acesta a fost singurul supraviețuitor al unei generații care a schimbat moda pentru totdeauna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paco Rabanne (@pacorabanne)

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel