Sari la conținut

Doliu în lumea sportului. A murit unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile

Doliu în lumea sportului. A murit unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile! A inspirat mulți antrenori și jucători din întreaga lume.

Paul Silas, fost jucator de baschet și prim antrenor al lui LeBron James în ligă, a murit, a anunțat familia sa duminică. Avea 79 de ani.

”Plângem trecerea în neființă a fostului NBA All-Star și antrenor principal Paul Silas. Contribuțiile de durată ale lui Paul la acest sport se văd prin numeroșii jucători și antrenori pe care i-a inspirat, inclusiv fiul său, Stephen Silas, antrenorul principal al echipei Rockets.

Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei lui Paul”, este scris într-un mesaj pe contul oficial de Twitter al NBA, potrivit site-ului oficial care poartă același nume.

Foarte iubit în NBA, Silas și-a putut transmite pasiunea pentru baschet în cadrul familiei sale, de când era tatăl lui Stephen Silas, acum responsabil de Houston Rockets ca antrenor.

A murit unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile

Înainte de a sta pe bancă, Paul Silas și-a făcut debutul ca jucător în NBA la mijlocul anilor 1960 cu St. Louis Hawks și apoi a trecut prin alte echipe precum Denver și Phoenix înainte de a se retrage în 1980, scrie InfoBae.

Cu toate acestea, etapa sa de aur pe teren a venit cu Boston Celtics din 1972 până în 1976, echipă cu care Silas a câștigat două inele.

Al treilea titlu a venit în 1979 cu Seattle Supersonics.

La scurt timp după ce și-a încheiat cariera de jucător, și-a deschis cariera de antrenor cu San Diego Clippers (1980-1983).

De asemenea, a condus Hornets/Bobcats, atât la Charlotte, cât și la New Orleans (1999-2003, 2010-2012), iar în 2003 a ajuns pe bancă pentru Cleveland Cavaliers exact când LeBron James a aterizat în NBA.

Doliu in lumea sportului. „RIP pentru Hall of Famer, triplu campion NBA și omul meu, Paul Silas”, a scris Magic Johnson pe Twitter.

„Paul a avut o contribuție uriașă la jocul de baschet și ne va lipsi foarte mult! Cookie și cu mine trimitem rugăciunile și condoleanțele noastre întregii familii Silas”, scrie The Athletic.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel