Sari la conținut

Doliu în lumea teatrului românesc. A murit una dintre cele mai mari actrițe

Doliu în lumea teatrului românesc. Din păcate, actrița a decedat la vârsta de 76 de ani duminică, 26 februarie, în vila familiei.

Celebra actriță a suferit de mai multe probleme de sănătate în ultimul timp.

”Ne-a părăsit, azi, doamna Valeria Ogășanu. Actriță a Teatrului Bulandra din 1969, a interpretat peste 30 de roluri în spectacole importante ale teatrului, ultimul fiind rolul Kate, pe care l-a jucat alături de soțul său – Virgil Ogășanu – în spectacolul „Pe lacul auriu” de Ernest Thompson, regia Dinu Cernescu, în 2017.

Suntem, cu toții, alături de familia îndurerată.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au transmis reprezentanții teatrului Bulandra pe o rețea socială.

Virgil și Valeria Ogășanu, împreună de o viață

Doliu în lumea teatrului românesc. Virgil Ogășanu este unul dintre cei mai mari actori ai generației sale. El a fost partenerul Valeriei timp de 40 de ani, timp în care au jucat în mai multe filme împreună. Ogășanu s-a făcut remarcat pe scena Teatrului Bulandra, loc în care s-a cunoscut cu soția sa. Pe aceeași scenă el a interpretat mai multe roluri. A jucat alături de Valeria și la Teatrul Metropolis sau la Teatrul Evreiesc.

Nunta celor doi a atras toate privirile la acea vreme. Petrecerea a abut loc în apartamentul de trei camere în care se mutare de puțin timp în zona Titulescu. Actorul a povestit că au făcut curățenie în locuință înainte de marele eveniment.

„Nu aveam nici scaune, nici masă, nu aveam nici perdele, aveam doar aragaz, frigider și atât. Și atunci, vecinii din bloc au adus mese de la ei, scaune de la ei, dar aveam un chelner de la Athénée Palace care ne servea. Acolo au venit toți actorii, inclusiv Marin Moraru. A fost foarte frumos, a fost o nebunie întreagă, cu toți colegii, mai stăteau pe jos, mai pe scaun, dar eram fericiți”, a mai spus Virgil Ogășanu, potrivit Cancan.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel