miercuri, martie 3, 2021

Actrița Cristina Stamate a murit luni dimineață, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița.”Cu puțin înainte de ora 7,00, în această dimineață, a decedat”, a anunțat Oprița.

Actriţa Cristina Stamate a fost internată, joi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, artista fiind dusă la unitatea medicală de un echipaj SMURD.

Cristina Stamate suferă de mai multe boli, potrivit medicilor. Artista avea 71 de ani.

Stirea ca Cristina Stamate a fost internata la Spitalul Floreasca a fost data chiar in ziua in care a fost anuntata moartea actritei Stela Popescu.
 Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, la București. Îndrăgita actriță a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” a fost tentată la început să devină medic, apoi avocat, dar n-a fost să fie. A intrat până la urmă la Institutul de Teatru. Inainte de facultate, a fost la Școla Populară de Artă, a făcut balet-înscrisă de o vecină, recita, deși se pregătea pentru… Drept.

„Teatrul a fost așa, hai să încerc și asta!”, recunoștea actrița Cristina Stamate, pentru revistavip.net. La terminarea Institutului de Teatru, a fost repartizata la teatrul dramatic din Arad. Dupa vreo doi ani, cei de acolo s-au gandit sa faca si un spectacol de revista, ca sa mai creasca incasarile teatrului, revista fiind un gen foarte iubit de public. Desi avea un succes remarcabil la Arad, si-a luat inima in dinti si aa incercat sa se intoarca in Capitala, unde era familia sa. Dar teatrele erau inchise, era in plina epoca ceausista. Posturi libere erau, dar doar la teatrul de papusi sau la teatrul de revista…

Asa ca s-a dus la Andrei Serban, din trupa caruia facuse parte si l-a intrebat ce sa aleaga. El i-a raspuns: “Teatru nu faci nici intr-o parte, nici in cealalta, dar la revista, poti sa ajungi vedeta”. Cum facuse sase ani de scoala de coregrafie, dansul nu era pentru ea un mister, avea ureche muzicala si putea canta foarte bine si era actrita de comedie, a ales teatrul de revista, unde o putem vedea si-n ziua de astazi.

In plan personal, Cristina Stamate s-a casatorit „din amabilitate”, la varsta de 20 de ani, si a fost casatorita cu actorul Dan Ivanescu timp de 11 ani-ulterior a divortat „din orgoliu”…

Ultimele stiri

Parteneri