joi, octombrie 6, 2022

Agenția Basilica a Patriarhiei Române a anunțat că pe data de 12 septembrie s-a stins din viață, la 94 de ani, marele profesor doctor Radu Ciuceanu.

Născut la 16 aprilie 1928, în Arad, Radu Ciuceanu a fost membru în Mişcarea Naţională de Rezistenţă din Oltenia, condusă de generalul Iancu Carlaonţ.

Pe 18 septembrie 1948 a fost arestat şi condamnat la 15 ani de temniţă grea. A executat pedeapsa în închisorile de la Craiova, Piteşti, Jilava, Târgşor, Gherla, Dej, Jilava, Văcăreşti şi Poarta Albă şi a fost eliberat la 18 septembrie 1963, dar a rămas în atenţia Securităţii.

Te-ar mai interesa: Ce spune prenumele despre tine. Numerolog: Fiecare...

În 1970 a terminat Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti şi a lucrat ca arheolog la Institutul de Arheologie şi mai târziu la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie al Municipiului Bucureşti.

În 1990 a fost unul dintre fondatorii Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, iar în 1993 a fondat Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, pe care l-a condus de atunci ca director.

Istoricul Radu Ciuceanu, membru de onoare al Academiei Române, a primit în 2017 cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române, Crucea Patriarhală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private