Sari la conținut

Patriarhul Daniel, apel la încetarea războiului în Ucraina şi rugăciune pentru pace. Patriarhia Română, alimente și produse de strictă necesitate pentru refugiații ucraineni

sursa foto: unsplash
fruct sanatos

Patriarhul Daniel, apel la încetarea războiului în Ucraina şi rugăciune pentru pace. Patriarhia Română a trimis un tir cu alimente și produse de strictă necesitate pentru refugiații ucraineni.

Încă de la începerea războiului în Ucraina, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a făcut un apel la încetarea războiului în Ucraina şi rugăciune pentru pace.

Patriarhul Daniel, apel la încetarea războiului în Ucraina şi rugăciune pentru pace

„Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte instituții importante din România și Uniunea Europeană, a luat act cu maximă îngrijorare de începerea războiului din Ucraina, război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran şi independent.

Ne exprimăm pe această cale speranța că forțele politice euro-atlantice mai pot găsi calea unui dialog pacificator spre binele Ucrainei și al întregii Europe.

Citeste si:

Totodată, ne exprimăm deplina solidaritate cu creștinii români ortodocși care trăiesc în Ucraina, precum și disponibilitatea de a-i ajuta după propriile noastre puteri.

Ne rugăm Milostivului Dumnezeu, Domnul păcii, al dreptății și al iubirii, să dăruiască ocrotire poporului ucrainean și înțelepciune făcătoare de pace tuturor conducătorilor politici responsabili”, a transmis Patriarhul Daniel, potrivit basilica.ro.

Patriarhia Română, alimente și produse de strictă necesitate pentru refugiații ucraineni

De asemenea, la solicitarea Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, Patriarhia Română a trimis marți dimineață spre Chișinău un tir cu alimente și produse de strictă necesitate destinate refugiaților ucraineni aflați în Republica Moldova. Pentru coordonarea inițiativelor de sprijin acordat refugiaților, Patriarhia Română a schimbat destinația platformei „Ajută cu bucurie”.

„Este un prim transport umanitar spre Misiunea Socială Diaconia realizat de Patriarhia Română împreună cu Federația Filantropia, prin platforma ‹Ajută cu bucurie›”, a spus Pr. Ciprian Ioniță, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic din Administraţia Patriarhală, potrivit sursei citate.

„În acest transport, cei de la Misiunea Socială Diaconia ne-au solicitat de urgență mai ales îmbrăcăminte pentru copii și produse alimentare pentru cei mici”, a detaliat la Radio Trinitas Pr. Ciprian Ioniță.

Au fost trimise, totodată, diverse alimente neperisabile, articole igienico-sanitare și pături.

A fost un efort comun al ONG-urilor Bisericii de pe întreg cuprinsul țării. Acestei acțiuni de ajutoare s-a alăturat și Arhiepiscopia Bucureștilor, care a pus la dispoziție, cu ajutorul mai multor comercianți, produse alimentare, dar și tirul care transportă marfa.

Inițiativa a fost susținută de firma de transport DGH Log & Sped, rețeaua de magazine Profi și firma Scandia Sibiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.