Sari la conținut

Doliu uriaș! A murit unul dintre oamenii de mare valoare din România

lumanare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Salvamont Argeș a anunțat moartea unuia dintre cei mai cunoscuți salvamontiști din România, Mihail Sârbu, primul care a încercat să edifice un sistem de câini de salvare montană în țara noastră:

„România, fiind vizibil fericit la fiecare pas înainte, fiind alături de noi la fiecare victorie. Omul care a încercat să edifice un sistem canin în Salvamont România în anii ’70, dar a fost descurajat de „papagalii” vremii. De atunci și până acum, au urmat avalanșe care au produs peste 200 de morți.

Salvamontul vremii neavând câini de avalanșă!

Îți promitem să ne atingem (sau să doborâm, după caz) toate țintele, toți papagalii timpurilor noastre, Mihai Sârbu.

Salută-i pe al tău Bari, și pe ai noștri Dara, Haiduc și Argo. Cândva, ne vom revedea și vom sta la povești…“, a transmis Salvamont Argeș pe Facebook.

Câinii de avalanșă au fost aduși pentru prima dată în România în urmă cu aproape 10 ani de către Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș. La acea vreme, țara noastră era singura din Europa care nu dispunea de câini de căutare în avalanșă. Astfel, primii doi câini din România care au fost dresați special pentru astfel de situații au fost Helios și Dara.

Dara, un cunoscut câine de avalanșă din România a murit de curând

La începutul lunii noiembrie, tot reprezentanții Salvamont Argeș au anunțat moartea Darei, ununl dintre cei mai cunoscuți câini de intervenție ai salvatorilor montani.

„La revedere, DARA! 15.10.2014 – 03.11.2022

La patru luni și jumătate, îndeplinea deja standardul de brevetare, după ce învățase de la Helios.

Dar și-a așteptat cuminte rândul la școală, pentru că trebuia să aibă minimum un an!

După anii în care și-a îndeplinit cu entuziasm sarcinile (Coștila, Vrancea etc.) a plecat pe neașteptate, rămânând în istorie și lăsându-ne chipul ei pe ecusonul național!

Faptul că ai muncit cu entuziasm la construirea unui sistem inexistent înainte de Helios și de tine, a fost o onoare pentru noi!!!“, au transmis, pe 4 noiembrie, salvamontiștii.

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel