Sari la conținut

Donald Trump, discurs șocant despre al treilea război mondial

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Fostul președinte american, Donald Trump, a făcut o nouă serie de declarații controversate, făcând previziuni sumbre despre viitorul omenirii şi al Statelor Unite.

La exact trei ani de la atacul fără precedent asupra sediului Congresului de la Washington de către susţinătorii săi, la 6 ianuarie 2021, Donald Trump i-a asigurat pe alegători, într-un discurs incoerent de peste două ore la Newton, în apropiere de capitala regională Des Moines, că va „câştiga pentru a treia oară” alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Fostul lider de la Casa Albă a mai declarat în trecut că retragerea SUA din Afganistan a fost văzută de Vladimir Putin ca un semn de slăbiciune, iar acest lucru l-a încurajat să invadeze Ucraina. Trump l-a acuzat pe Joe Biden că prin astfel de politici „duce SUA la pieire”, adăugând că doar el poate preveni „al treilea război mondial”.

„Şi veţi avea parte de al treilea război mondial, să ştiţi. Vom avea al treilea război mondial dacă nu se schimbă ceva în curând. Eu sunt singurul candidat care poate face această promisiune. Doar eu pot preveni al treilea război mondial”, a spus Trump.

Acuzaţii grave la adresa lui Joe Biden

Trump a adus acuzații grave la adresa actualului președinte, Joe Biden, pe care l-a catalogat drept cel mai „rău” lider pe care l-a avut țara, relatează AFP, potrivit News.ro.

El a argumentat că Statele Unite se află într-un declin alarmant și se confruntă cu riscul unui conflict global major, adăugând că realegerea sa în funcția de președinte este „ultima șansă de a salva America”.

Fostul președinte a organizat două adunări în statul Iowa, pregătindu-se pentru alegerile primare republicane din 2024.

Trump și-a intensificat discursul, spunând că va „câștiga pentru a treia oară” alegerile prezidențiale din noiembrie. El a insistat că victoria sa din 2016 i-a fost „furată” de către Joe Biden și a ironizat vârsta președintelui actual, în vârstă de 81 de ani.

În plus, Trump a atras atenția asupra stării actuale a Statelor Unite, avertizând că țara se confruntă cu riscul unui „al treilea război mondial” și a unei crize economice precum cea din anii 1930.

De asemenea, într-o notă ironică, Trump a făcut referire la avertismentele lansate de democrați și mass-media în ultimele luni cu privire la riscul unei „dictaturi” în cazul unui al doilea mandat, proclamând: „Eu sunt un dictator”.

Miliardarul republican, care visează să fie reales în noiembrie şi să se întoarcă la Casa Albă la 20 ianuarie 2025, în pofida celor patru inculpări penale, se va confrunta cu alegătorii peste opt zile pentru prima dată de când a luat cu asalt preşedinţia, la 20 ianuarie 2021.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel