Sari la conținut

Donatorii de plasmă convalescentă pot merge azi la centrele de transfuzii din județul Hunedoara

Sute de vieți salvate în urma administrării de plasma sanguină convalescentă.

Donatorii de plasmă convalescentă pot merge azi la centrele de transfuzii din județul Hunedoara. Toate centrele de transfuzii din judeţul Hunedoara sunt deschise sâmbătă, 31 oct. 2020, în speranţa că numărul donatorilor va creşte.

 

Tratamentul cu plasmă convalescentă a dat rezultate spectaculoase pentru bolnavii de COVID-18

Medicii aşteaptă cât mai mulţi foşti pacienţi cu COVID-19, care s-au vindecat, pentru că tratamentul cu plasmă convalescentă a dat rezultate spectaculoase în spitalele din judeţ. Ca să vină în întâmpinarea donatorilor, dar şi pentru că spitalele au mare nevoie de produse sanguine, centrele de transfuzie din Deva, Hunedoara şi Petroşani sunt deschise şi astăzi, fiind aşteptaţi mai ales donatorii de plasmă.

Rezultatele înregistrate până acum în tratarea celor care au fost diagnosticaţi cu COVID-19 sunt spectaculoase după administrarea plasmei recoltate de la pacienţii vindecaţi, iar medicii fac eforturi să-i aducă pe cei care au trecut prin această boală în cabinetele de recolatare.

Citeste si:

”Toată problema este să avem suficientă, iar medicii aleg momentul pentru administrarea plasmei; astfel s-a observat la un număr foarte crescut de pacienţi că nu mai ajung intubaţi şi atunci, presiunea pe Centrul de Transfuzii este tot mai mare. Am cerere pentru 18 pacienţi de COVID şi am putut să dau la 8.”  a spus directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Hunedoara, dr. Victoria Halmagi

 

Până acum, judeţul Hunedoara este pe locul 3 în ţară la recolatarea de plasmă, cu mult peste media naţională, iar Centrul de Transfuzii din Hunedoara deţine un aparat de plasmafereză, care simplifică procedeul obţinerii plasmei de la pacienţii vindecaţi. Echipamentul medical a fost instalat în 21 mai 2020, fiind unul dintre cele mai performante din România, prefectul județului Hunedoara implicându-se direct în achiziția acestuia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.