Sari la conținut

A doua cea mai consumată băutură din lume anulează efectele medicamentelor antihipertensive

Dacă luați medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale, evitați ceaiul verde, pentru că le afectează eficiența.

Deși este bogat în antioxidanți și are beneficii importante, ceaiul verde nu este recomandat celor care folosesc betablocante, utilizate în tratamentul hipertensiunii.

Potrivit unui studiu japonez, eaiul verde blochează anumiţi „transportatori“ celulari de la nivelul intestinului subţire, care, în mod normal, ajută organismul să absoarbă medicamentelor betablocante.

În cadrul cercetării japoneze, ale cărei rezultate au fost publicate în revista medicală „Clinical Pharmacology & Therapeutics“, medicii au constatat că persoanele care au băut ceai verde în perioada în care se tratau cu nadolol (un medicament floodlit pentru tratarea hipertensiunii) aveau în corp un nivel foarte mic al substanţei active din medicament, comparativ cu persoanele care nu au băut ceai verde.
Specialiştii estimează că numai două ceşti de ceai verde ar putea fi suficiente pentru a face ineficiente medicamentele pentru hipertensivi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel