Sari la conținut

Portocalele, interzise dacă suferi de aceste boli! Iată cum îți pot afecta organismul

portocale
Sursa: Unsplash

Portocalele conțin o varietate largă de nutrienți benefici pentru organismul nostru. Acestea pot reduce riscul de a dezvolta cele mai temute boli, precum cancerul și afecțiunile cardiovasculare.

Consumul zilnic de citrice (portocalele, grepfrutul, mandarinele, clementinele) poate reduce cu 20% riscul de accident vascular ischemic. De asemenea, portocalele sunt bogate în potasiu nivelul de potasiu în limite normale este asociat cu un risc mai mic cu 20% de a muri din diverse cauze.

De asemenea, specialiștii au concluzionat că un consum regulat de portocale şi suc de portocale în primii doi ani de viaţă poate scădea riscul de apariţie a leucemiei.

Portocalele ajută, de asemenea, la combaterea radicalilor liberi responsabili de instalarea cancerului. Conţinutul crescut de fibre din portocale este benefic şi în prevenirea cancerului colorectal. Fibrele, potasiul, vitamina C şi colina din compoziţia portocalelor sunt substanţe care contribuie la menţinerea stării generale de sănătate, dar în special a sănătăţii inimii.

Nu consuma portocale dacă suferi de aceste afecțiuni

Persoanele care urmează tratament cu betablocante, medicamente indicate în cazul bolilor de inimă, trebuie să consume cu moderaţie citrice, deoarece pot manifesta o creştere a nivelului de potasiu în sânge.

Aceeaşi atenţionare este valabilă şi în cazul suferinzilor de boli renale, deoarece rinichii nu pot înlătura corespunzător excesul de potasiu, ceea ce poate duce la complicaţii severe, scrie CSID.

De asemenea, consumul de portocale este contraindicat persoanelor care suferă de reflux gastroesofagian, deoarece poate înrăutăţi simptome precum arsurile la stomac şi regurgitaţia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel