Sari la conținut

Două pandemii, 100 de ani și multe similitudini. Gripa spaniolă din 1918 și Covid-19 din 2019

Două pandemii, 100 de ani și multe similitudini. Gripa spaniolă din 1918 are multe elemente identice cu actualele măsuri solicitate cetățenilor de către autorități. Pandemia de gripă spaniolă din 1918, cea mai mortală din istorie, a infectat aproximativ 500 de milioane de oameni din întreaga lume – aproximativ o treime din populația planetei – și a ucis între 20 și 50 de milioane de victime, inclusiv aproximativ 675.000 de americani. Actuala pandemie își completează încă bilanțul sumbru…

Două pandemii și încă multe lucruri de învățat

La acea vreme, nu existau medicamente sau vaccinuri eficiente pentru tratarea acestei tulpini de gripă ucigașă. Cetățenilor li s-a ordonat să poarte măști, școli, teatre și afaceri au fost închise și cadavrele îngrămădite în morgă improvizate înainte ca virusul să pună capăt marșului său mortal global.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: