miercuri, decembrie 1, 2021

Leguma uimitoare care conține toate grupele de substanţe nutritive, este  bogată în  vitamine, minerale  și fibre. În plus, te ajută să scapi de kilogramele supărătoare fără ca senzaţia de foame să apară

Te-ar mai interesa: Creierul și coloana vertebrală, extrem de afectate...

prea curând.

Dovlecelul conține mangan, zinc, potasiu, cupru, fosfor, calciu, folaţi, vitaminele A, C, B1, B6, B12, iar o porţie de 100 de grame are  doar 15 kilocalorii, aşa că poate fi inclus fără probleme în orice cură de slăbire. Consumat de obicei gătit, trebuie știut că în stare crudă este mult mai sănătos.

Sucul proaspăt de dovlecei este recomandat celor care vor să beneficieze pe deplin de vitaminele și mineralele pe care le conține. Se prepară cu tot cu coajă, în storcătorul de fructe, și se consumă repede pentru a nu se oxida. Nu are un gust foarte bun, însă este recomandat

Te-ar mai interesa: OMS a făcut anunțul: „Omicron necesită o acţiune u...

inclusiv împotriva constipației.

De asemenea, în dovlecel găseşti cam toate grupele de substanţe nutritive, inclusiv carbohidraţi, aminoacizi şi sodiu, esențiale pentru menţinerea sănătății fizice şi mintale.

Studiile arată, de asemenea, că extractul din dovlecel ar putea proprietăţi benefice pentru afecţiunile prostatei, iar fibrele pe care le conține îl recomandă în afecțiunile de colon.

În același timp, folaţii şi betacarotenul protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi şi previn inflamaţiile din corp.

Dovlecelul este și un bun protector cardiovascular datorită conţinutul

Te-ar mai interesa: Atenție, 8 semne de care trebuie să ții seama! Cu ...

crescut de magneziu şi potasiu, care ajută la reducerea tensiunii arteriale, ce poate favoriza apariţia infarctului şi a accidentului vascular cerebral.

De asemenea, dovlecelul ajută la prevenirea aterosclerozei şi la reglarea colesterolului.

De reținut, majoritatea vitaminelor, a mineralelor şi a altor substanţe active (enzime, flavonoide etc) sunt depozitate în coajă. Este de preferat, prin urmare, să se consume fără a îndepărta coaja, pe care trebuie s-o spălăm însă foarte bine înainte de consum. Ea trebuie să fie  sănătoasă, fină şi intactă.

O altă variantă minunată de

Te-ar mai interesa: OMS lansează un apel public: această categorie de ...

a consuma dovlecei cruzi este să îi pregătiți ca pe spaghete raw vegane. Tot ce trebuie să faceți este să vă achiziționați un spiralizator, accesoriu care taie legumele în spirală, făcându-le mult mai atractive și mai ușor de consumat crude. Dacă nu vă plac crude, le puteți trage la tigaie, în puțin unt sau ulei de măsline, alături de roșii cherry și ciuperci.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri