vineri, iunie 2, 2023

Luate ocazional, analgezicele sunt considerate în general sigure. Cu toate acestea, după utilizarea prelungită, este posibil să apară complicații. Potrivit unui corp de cercetare, aspirina administrată în doze mici ar putea dubla riscul de sângerare în tractul gastrointestinal superior.

Aspirina este un jucător cheie printre medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene. Calmantul este utilizat pe scară largă pentru a reduce durerea moderată, dar utilizarea aspirinei s-a extins recent și la tratamentul afecțiunilor cronice. Dar utilizarea cronică a pilulei nu este lipsită de riscuri. Potrivit unui corp de cercetare, medicamentul ar putea dubla riscul de apariție a sângerării tractului gastro-intestinal superior chiar și la doze mici.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

Potrivit WebMD: „Aspirina este folosită pentru a reduce febra și pentru a calma durerea ușoară până la moderată din afecțiuni precum dureri musculare, dureri de dinți, răceală comună și dureri de cap.

De asemenea, poate fi folosită pentru a reduce durerea și umflarea în condiții precum artrita.”

Dar diluantul de sânge ar putea fi recomandat pentru prevenirea primară a atacurilor de cord sau a accidentelor vasculare cerebrale.

Cercetările de anul trecut au arătat că medicamentul antiinflamator ar putea reduce riscul de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral pentru prima dată cu 10% pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

Medicamentul are un profil bun de siguranță, de unde ubicuitatea sa.

Dar, potrivit unui corp de cercetare, aspirina ar putea aproape dubla riscul de sângerare gastrointestinală superioară „gravă” la persoanele în vârstă.

Andrew T. Chan – director șef al unității de epidemiologie clinică și translațională de epidemiologie a cancerului la Centrul General de Cancer din Massachusetts – și echipa sa au ajuns la concluzia după ce au efectuat un studiu epidemiologic amplu.

Te-ar mai interesa: Igiena menstruală, un lux pentru multe femei din R...

Cercetătorul a spus Healio Gastroenterology: „Acest studiu confirmă că în rândul adulților în vârstă, aspirina în doză mică este asociată cu un risc crescut de sângerare gastrointestinală, riscul fiind cel mai mare în rândul celor care fumează și au hipertensiune arterială sau boli de rinichi”.

Pentru studiul lor, cercetătorii au analizat datele a peste 19.114 de pacienți de la Aspree, un studiu care a atribuit 9.525 de pacienți la tratament cu aspirină, în timp ce 9.589 au primit un placebo.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Studiul a identificat vârsta, fumatul, boala cronică de rinichi ca factori de risc pentru sângerarea gastrointestinală superioară.

Riscul de sângerare gastrointestinală inferioară, pe de altă parte, a fost legat de vârstă, fumat și hipertensiune arterială.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private