Sari la conținut

Dr. Adina Alberts atenționează: Din ce în ce mai multe cazuri șocante de oameni care mor subit

Din cuprinsul articolului

Dr. Adina Alberts trage semnalul de alarmă în contextul în care din ce în ce mai multi oameni mor subit și explică cât de important este ajutorul oferit de platforma eTELEDOC în acest sens.

„Din ce în ce mai multe cazuri șocante de oameni care mor subit, cazuri în care ambulanța sosită la fața locului nu mai poate face nimic, mă determină să revin asupra importanței și ajutorului pe care platforma eTELEDOC îl poate oferi în cazurile de urgență medicală.
*
Ieri, un bărbat de 49 de ani a decedat după ce i s-a făcut rău în timpul unei competiții de tenis de masă.
*
În acele momente critice, cu siguranță intervenția unui medic urgentist eTELEDOC ar fi ajutat, poate chiar ar fi fost salvatoare, până la sosirea echipajului medical.

Intervenția pe loc, prin apel video a unui medic expertizat în cazurile în care fiecare secundă contează fac diferența dintre viață și moarte.

Este important să conștientizăm beneficiile tehnologiilor moderne de comunicare, să înțelegem că telemedicina este medicina viitorului și să ne autoeducăm în acest sens.

Abonează-te la eTELEDOC, unicul serviciu de medicină de urgență online din România și, atât tu cât și familia ta, va beneficia instant, garantat, de oriunde, oricând, de suportul unui medic urgentist atunci când apare o urgență medicală”, a scris dr. Adina Alberts pe Facebook.

Simptome care trec neobservate

Hipertensiunea arterială este boala cunoscută sub numele de „moarte tăcută” deoarece astăzi sunt milioane de oameni care suferă de această boală și nu o cunosc.

Potrivit datelor de la Texas Heart Institute, aproape 80 de milioane de americani o au, iar 16 milioane nu știu că o au.

Tensiunea arterială are un model zilnic la oameni. De obicei, începe să crească cu câteva ore înainte de a se trezi și atinge apogeul la prânz.

De obicei coboară la sfârșitul după-amiezii și noaptea. Tensiunea arterială este de obicei mai scăzută în timp ce oamenii dorm. Potrivit Institutului Clinic Mayo, tensiunea arterială este anormală când crește noaptea, este ridicată dimineața devreme sau scade foarte mult noaptea.

Un model anormal al tensiunii arteriale, potrivit specialiştilor, ar putea indica faptul că persoana are hipertensiune arterială prost controlată, apnee obstructivă în somn, boală de rinichi, diabet, boală tiroidiană sau o tulburare a sistemului nervos.

Denumirea „moarte subită” se datorează tocmai pentru că nu are simptome, cu toate acestea, conform The Texas Heart Institute, în unele cazuri persoana poate simți palpitații în cap sau în piept, amețeli, dificultăți de respirație sau sângerări nazale. Când nu există semne de alarmă, boala poate trece neobservată de mulți ani.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel