marți, octombrie 4, 2022

Dr. Adrian Marinescu: Gripa este mai periculoasă decât își dau seama cei mai mulți oameni!

Dr. Adrian Marinescu, director Medical, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a vorbit despre importanța vaccinului antigripal. Potrivit medicului, „gripa este mai periculoasă decât își dau seama cei mai mulți oameni. Poate duce la complicații severe, crescând riscul de infarct miocardic și pneumonie.”

Te-ar mai interesa: Profită de Revelion să îți faci plinul de sănătate...

Sezoanele gripale viitoare, mai severe

Din cauza măsurilor de protecție împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea socială, există o îngrijorare globală că imunitatea populației este scăzută, ceea ce ar putea determina ca sezoanele gripale viitoare să fie mai severe.

În acest context, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă vaccinarea populației. Conform indicațiilor terapeutice, vaccinul poate fi recomandat de medici pentru prevenirea bolii gripale prin imunizarea tuturor grupelor de vârstă, respectiv a adulților (inclusiv a gravidelor), a adolescenților și a copiilor cu vârste de la 6 luni, precum și pentru protecția pasivă a sugarilor cu vârsta sub 6 luni, după vaccinarea prealabilă a gravidelor.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

VaxigripTetra este un vaccin gripal tetravalent, care conține două tulpini de tip A și două tulpini de tip B ale virusului gripal, conform recomandărilor emise în februarie 2022 de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pentru sezonul gripal 2022 – 2023, potrivit clicksanatate.ro.

Dr. Adrian Marinescu: Gripa este mai periculoasă decât își dau seama cei mai mulți oameni

„Vaccinarea este importantă mai ales pentru grupele de populație la risc, pentru care Organizația Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală: persoanele cu vârsta peste 65 de ani, copiii cu vârsta între 6 luni şi 5 ani, gravidele și bolnavii cronici cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 de ani”, atrage atenția dr. Adrian Marinescu.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

Gripa duce la complicații

„Dar gripa este mai periculoasă decât își dau seama cei mai mulți oameni. Poate duce la complicații severe, crescând riscul de infarct miocardic și pneumonie, chiar și în rândul adulților sănătoși”, avertizează dr. Adrian Marinescu, director Medical, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, conchide medicul specialist Marinescu.


Vaccinul antigripal, disponibil în farmacii

Vaccinul antigripal este acum disponibil în farmaciile din România. Acesta poate fi achiziționat din farmaciile cu circuit deschis și clinicile medicale, pe baza unei prescripții medicale de la medicul de familie.

Te-ar mai interesa: Câte grade are în casă ministrul Energiei: Nu stau...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private