miercuri, octombrie 20, 2021

Înaintarea în vârstă este un proces complex, natural, care provoacă diferite manifestări în tot organismul. Acesta își pierde din rezistență, imunitate și vitalitate. Cu toate acestea, efectele pot fi reduse cu ajutorul

unui stil de viață echilibrat, adoptat încă din tinerețe.

Odată cu trecerea anilor, organismul nostru devine din ce în ce mai fragil, riscul de a dezvolta diferite boli fiind mai mare la această vârstă.

Imunitatea și rezistența corpului scad, în mod natural. Obiceiurile sănătoase și stilul de viață echilibrat, însă, contribuie la încetinirea acestor procese naturale.

Cu atât mai mult, există o multitudine de studii care atestă faptul că longevitatea este asociată în mod direct cu adoptarea unui stil de viață sănătos, care să satisfacă nevoile principale ale organismului.

Bătrânețea

se pregătește din tinerețe!

obiceiuri nesănătoase

Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, dezvăluie pe o rețea de socializare secretele care te vor ajuta să ajustezi această tranziție, de la tinerețe la o vârstă mai înaintată!

„Bătrânețea se pregătește din tinerețe. Perfect adevărat!

Vin la consultație nenumărate persoane de vârsta a treia cu dureri în diferite puncte ale coloanei, mai ales în zona lombară și cervicală. Sunt urmări ale muncii de ani de zile. Ale efortului. Dar… și ale lipsei de grijă față de propriul organism. Nu trebuie să ne mire și nici să ne supărăm pe cineva pentru asta. Eventual

pe noi înșine, că nu am avut mai multă grijă de noi.

Este normal ca organismul să scadă în rezistență, nu doar în… grație, odată cu trecerea anilor. Dar e important cum scad toate acestea, pentru că de multe ori tranziția spre bătrânețe se face cu dureri și cu medicamente, prea multe medicamente… Nu este în regulă.

Dacă printre dumneavoastră sunt și persoane mai tinere, vă recomand să aveți mai multă grijă de sănătate. Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe:

Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât

și pentru coloana vertebrală. Ea „cară” organismul și cu cât e mai greu, cu atât efortul e mai mare.
Nu luați medicamente în exces, ci tratați cauza. Faceți mișcare, stați în natură cât mai mult. Odihniți-vă. Consumați alimente cât mai naturale. Munciți atât cât să vă puteți și bucura de munca dumneavoastră. Bucurați-vă de prieteni și de lumea din jur – socializarea este vitală pentru creier. Nu vă refuzați mici plăceri. Timpul trece repede. Colectați cât mai multe amintiri frumoase!

Ultimele stiri