Sari la conținut

Dr. Ali H. Hojeij, unul dintre cei mai cool cardiologi pe TikTok: „Pentru mine, medicina e mai mult decât o simplă meserie, este un stil de viață!”

Sursa: BZI

Dr. Ali H. Hojeij, unul dintre cei mai cool cardiologi pe TikTok: „Pentru mine, medicina e mai mult decât o simplă meserie, este un stil de viață!” Bine că e cardiolog, că la câte palpitații o da unora… 🙂

Dr. Ali H. Hojeij cardiolog de origine libaneză, născut în Franța, dar care trăiește în România de 7 ani. În anul 2021 a absolvit Facultatea de Medicină, iar în prezent este medic rezident pe secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Chiar dacă are un program încărcat la spital, medicul cardiolog Ali H. Hojeij își face timp să posteze pe rețele sociale. Pe TikTok, unde este urmărit de mai bine de jumătate de milion de persoane, dr. Ali H. Hojeij postează clipuri atât din sala de operație, de la diversele conferințe la care ia parte, cât și video-uri cu secvențe din viața sa de zi cu zi.

Clipurile sale de pe TikTok ajung la milioane de persoane, înregistrând zeci de mii de aprecieri. Medicul a participat la zeci de conferinţe şi workshopuri în diverse oraşe ale României, prin care şi în Iaşi, notează BZI.

Medicul Ali H. Hojeij a declarat că încă din copilărie visa să pășească pe urmele tatălui său și să ajungă un medic cardiolog renumit.

Așadar, în anul 2015, tânărul a venit în România, unde a urmat cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova.

„Sunt libanez, m-am născut în Franța și vorbesc fluent șase limbi. Am ajuns în România în anul 2015 pentru a urma studii de medicină generală la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, pe care am absolvit-o în anul 2021.

Mi-am dorit să devin medic cardiolog chiar din copilărie. De când aveam șase ani spuneam că vreau să-l urmez pe tatăl meu. Nu am stat pe gânduri și am ales să plec în străinătate cu scopul de a deveni cardiolog.

Tatăl meu a fost și este în continuare un exemplu, un mentor, a fost întotdeauna inspirația mea. Pentru mine, medicina e mai mult decât o simplă meserie, este un stil de viață, care îmi aduce enorma satisfacție de a ajuta oamenii.

Pentru mine, un simplu zâmbet recunoscător și sincer, venind de la un pacient vrâstnic, este cea mai mare bucurie pe care o pot avea”, a declarat dr. Ali H. Hojeij, mai notează BZI.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel