Sari la conținut

Dr. Andrei Baciu: „De la 1 iunie ne gândim la o ridicare a măsurilor de restrcție!” Ce ar trebui să facă romnânii pentru a se bucura de relaxarea restricțiilor?

andrei baciu

Doctorul Andrei Baciu este secretarul de stat căruia Prim-Ministrul i-a delegat atribuțiile interimare ale Ministerului Sănătății. Cu această ocazie, Baciu a oferit un interviu privind planurile de relaxare a măsurilor de restricție impuse de criza sanitară.

Andrei Baciu: „De la 1 iunie putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor”

„Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea.

Citeste si:

1 Iunie – viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii

Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a anunţat Andrei Baciu, duminică,  la Antena 3.

Obiectivul Guvernului Cîțu: relaxarea restricțiilor în termen de două luni

De asemenea, vineri, Andrei Baciu spunea că relaxarea restricţiilor în termen de două luni, anunţată anterior de Florin Cîţu, este „obiectivul premierului”.

„Vorbim de obiectivul domnului Cîţu, 10,4 milioane de vaccinaţi în septembrie. Asta înseamnă că 70% din populaţia adultă este imunizată, transmisia virusului va fi mult diminuată iar fenomenul pandemic va fi încheiat”, a spus Andrei Baciu atunci când a fost întrebat despre relaxarea măsurilor anti-pandemie în decurs de două luni.

Florin Cîţu a promis relaxări în cascadă: începerea „normalităţii” din iunie, fără mască din august

„Voi anunța constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. De fapt, acesta este primul jalon, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate”, declara premierul în data de 5 aprilie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.