Sari la conținut

Florin Cîțu a stabilit „ținta pe termen scurt”. Asigurarea a 1600 de paturi ATI pentru bolnavii Covid

Florin Cîțu a stabilit „ținta pe termen scurt”. Asigurarea a 1600 de paturi ATI pentru bolnavii Covid.

Joi, 15 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Victoria, Florin Cîțu a dat asigurări că există toate premisele ca până duminică să fie asigurate 1.600 de paturi ATI pentru bolnavii COVID.

Florin Cîțu: Este o luptă pe care o ducem în fiecare zi

„Azi m-am întâlnit cu directorii DSP-urilor. Acum m-am întâlnit cu managerii spitalelor COVID. Până duminică există toate premisele să ajungem la această ţintă, 1.600 de paturi. Și după aceea se fac planuri pentru a merge către 1.800. Este o luptă pe care o ducem în fiecare zi.

Înţeleg că se rezolvă şi problema personalului prin aceste concursuri. Vom monitoriza situaţia şi voi merge şi la şedinţele CNCCI, voi sta aproape de sistemul de sănătate în această perioadă şi voi susţine toate eforturile acestui sistem”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu a stabilit „ținta pe termen scurt”

Acesta a precizat că „ținta pe termen scurt” pentru toți directorii DSP este asigurarea celor 1600 de paturi ATI pentru bolnavii Covid.

„Le-am îndemnat să caute, să vorbească în spitale, să vadă unde putem să găsim spaţii. Câteva soluţii au fost prezentate astăzi, dar am spus că este nevoie de un efort comun pentru a trece peste această perioadă. Noi accelerăm pe de o parte campania de vaccinare, dar este nevoie în continuare ca resursele din sistemul sanitar să fie folosite optim”, a precizat el.

Au fost prevăzute 240 de milioane pentru achiziţionarea suplimentară de Remdesivir

În ceea ce privește întâlnirea cu directorii de spitale Covid, Florin Cîţu a subliniat că le-a mulţumit acestora pentru efortul pe care îl fac de un an de zile în lupta cu pandemia.

„Bineînţeles că i-am asigurat că vom pune la dispoziţie resursele necesare. I-am asigurat că sumele care au fost prevăzute deja, 240 de milioane pentru achiziţionarea suplimentară de Remdesivir, dacă este nevoie, venim cu alte sume, dar am vrut să aflu de la domniile lor care sunt problemele cu care se confruntă. Pe de o parte am aflat că sunt şi concursuri unde nu se prezintă medici ATI.

Prin altă parte am aflat că sunt doctori care ies din şcoală şi nu sunt încă în concurs. Deci, cumva, informaţia trebuie să iasă, că sunt deja, se pot face concursuri pentru medici în spitale”, a mai spus premierul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.