vineri, iulie 23, 2021

Varianta Delta a noului coronavirus care a fost găsit pentru prima dată în India este cea mai mare amenințare la adresa efortului Statelor Unite de a eradica COVID-19 la granițele sale, a declarat expertul

american în boli infecțioase, dr. Anthony Fauci, într-o conferință de presă, conform Reuters.

Varianta Delta a devenit dominantă la nivel global, a declarat vineri un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Transmisibilitatea este fără îndoială mai mare la varianta Delta decât varianta originală a COVID-19”, a spus Fauci, adăugând că este „asociată cu o severitate crescută a bolii”.

Fauci a mai declarat că vaccinurile autorizate în Statele Unite, inclusiv vaccinul Pfizer / BioNTech, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.

“Avem instrumentele, așa că hai să le folosim

și să zdrobim focarul”, a spus Fauci.

„Statele Unite nu își îndeplinesc obiectivul de a vaccina 70% dintre adulți până pe 4 iulie și vor avea nevoie probabil de câteva săptămâni suplimentare pentru a atinge ținta respectivă”, a declarat Jeffrey Zients, consilierul senior al Casei Albe pe COVID-19, în timpul conferinței de presă.

Zients a adăugat că se așteaptă ca 70% dintre adulții peste 27 de ani să fi primească cel puțin o doză de vaccin până pe 4 iulie.

Peste 150 de milioane de persoane din Statele Unite, sau mai mult de 45% din populație, au fost complet vaccinate, potrivit

datelor federale actualizate ultima dată luni, 22 Iunie.

Varianta Delta a contribuit la un focar sever de COVID-19 în India în aprilie și mai, care a copleșit serviciile de sănătate din țară și a ucis sute de mii de oameni.

 

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.