Sari la conținut

Dr. Beatrice Mahler: „Pacienții nevaccinați și infectați cu varianta Delta vor sta mai mult timp internați în spital”

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, își manifestă îngrijorarea față de apariția valului patru care a lovit mai multe țări din jurul României, și cu precădere asupra tulpinei delta. Cadrul medical a precizat că persoanele vaccinate anti-COVID pot transmite mai departe coronavirusul. Mahler a subliniat faptul că pacienții nevaccinați, infectați cu varianta Delta, au mai multă nevoie de spitalizare decât cei infectați cu alte tulpini.

„Valul patru devine o certitudine în foarte multe state care nu sunt foarte departe de România. Vedem Rusia, care se confruntă cu un val de infectări, Marea Britanie, Spania, începe să crească numărul de cazuri și în Italia și Germania, cu tulpina Delta, și se pare că sunt câteva focare și în Grecia. E o realitate pe care o așteptam, probabil, cu toții, dar nu trebuie să uităm că și aceste state, care se confruntă acum cu acest val de infectări au populație vaccinată”, a declarat Beatrice Mahler miercuri, la Digi24.

Ea spune că există o diferență clară de vulnerabilitate în fața tulpinii Delta a coronavirusului între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. În cazul acestora din urmă, varianta Delta este mai agresivă decât celelalte variante.

„Ce e bine în Marea Britanie este că persoanele infectate nu ajung să preseze sistemul de sănătate, pentru că formele de boală la persoanele vaccinate sunt mult mai ușoare. Însă asta nu înseamnă că ele nu pot transmite infecția persoanelor nevaccinate, iar cei care sunt nevaccinați și au o infectare cu varianta Delta se pare că au nevoie de asistență medicală în procent mult mai mare decât la celelalte tulpini”, a mai precizat dr. Mahler.

Ea atrage atenția asupra valului de infectări din alte țări, cu un grad mai mare de vaccinare și spune că la noi situația ar fi dificilă.

„(Valul patru – n.r.) cu siguranță poate fi mai sever dacă ajunge în localități unde rata de vaccinare este scăzută, unde nu reușim să convingem populația că vaccinul protejează, că până la urmă vaccinul salvează viața celui care este vaccinat și are acest bagaj de anticorpi. Nu trebuie să ne relaxăm în această perioadă în care avem, într-adevăr, un număr foarte mic de cazuri, dar este îngrijorător ce se întâmplă în state unde populația este deja vaccinată și care ajung să se confrunte cu acest val de infectări”, a afirmat Beatrice Mahler, făând apel la oameni să se vaccineze.

„Nu vom fi luați prin surprindere (de valul patru – n.r.). Și în acest moment în Institutul Marius Nasta avem paturi dedicate pacientului COVID, chiar dacă au fost reduse foarte mult, conform legislației, avem un plan de revenire rapidă la numărul mare de paturi dacă situația o va impune. Însă față de celelalte două valuri avem avantajul vaccinului, avantaj pe care ar trebui să-l folosim”, a precizat dr. Mahler.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: