duminică, august 1, 2021

Cazurile cu varianta delta mai infecțioasă a coronavirusului s-au dublat săptămâna trecută în Germania și vor crește probabil în următoarele zile, conform DW News.

Varianta delta a reprezentat aproximativ 36%

din cazuri în săptămâna 15 – 20 iunie, în creștere cu 15% față de săptămâna precedentă, a declarat Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch (RKI). El le-a spus oficialilor că acum varianta reprezintă deja mai mult de 50% din cazurile înregistrate.

Totuși, numărul total al cazurilor depistate continuă să scadă, în Germania fiind înregistrate zilnic acum aproximativ 300 de cazuri noi și sub 30 de decese pe zi provocate de coronavirus.

Premierul bavarez Markus Soeder a declarat că “ignorarea variantei Delta ar fi o greșeală gravă” și a cerut cetățenilor să se vaccineze.

În Germania, aproximativ 54% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, iar 35% dintre cetățeni sunt complet imunizați. Deși acum oficialii din sănătate sunt de acord că tulpina Delta nu mai poate fi împiedicată să devină devină dominantă pe parcursul acestor luni de vară, ei spun că răspândirea bolii poate fi încetinită, iar numărul cazurilor, spitalizărilor și deceselor poate fi redus dacă un procent ridicat din populație este imunizată prin vaccinare.

Studiile arată că schema de imunizare completă cu vaccinurile aprobate în UE rămâne eficientă și împotriva acestei tulpini a virusului,

chiar dacă eficiența vaccinului este mai scăzută după prima doză.

Companiile aeriene și aeroporturile europene au avertizat asupra haosului și a liniilor de așteptare care durează ore întregi datorită certificatului COVID-19 al Uniunii Europene, cu excepția cazului în care țările reușesc să îl coordoneze mai bine.

„Pe măsură ce traficul de pasageri crește în următoarele săptămâni, riscul de haos pe aeroporturile europene este real”, a transmis un oficial care reprezintă companiile aeriene, într-o declarație.

Certificatele digitale de călătorie urmează să intre în vigoare de joi, 1 iulie, și sunt concepute

pentru a arăta prin coduri QR, dacă pasagerii sunt complet vaccinați, s-au recuperat recent de la COVID-19 sau au avut un test negativ.

Marea Britanie este pe cale să elimine restrângerile restrânse ale coronavirusului până pe 19 iulie, chiar dacă cazurile variantei delta cauzează îngrijorări.

Ultimele stiri

Parteneri