Sari la conținut

Dr. Bilic: „Toată lumea se îndoapă cu ovăz, fibre şi seminţe, de parcă am fi cai”

medic nutriționist
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
dr. Bilic, despre o leguma cu multiple beneficii

Cerealele sunt un aliment ușor și convenabil. Multe dintre ele se vin la pachet cu afirmații impresionante privind sănătatea sau încearcă să promoveze cea mai recentă tendință nutrițională. Dar vă puteți întreba dacă aceste cereale sunt atât de sănătoase pe cât pretind a fi.

Mihaela Bilic, nutriționist, spulberă toate miturile și atrage atenția asupra cerealelor, care au devenit preferate în rândul consumatorilor.

Iată întreaga postare de pe Facebook a dr. Mihaela Bilic:

Aveti grija cu cerealele

Nu stiu de ce mai nou conceptul de hrana sanatoasa inseamna implicit cereale. Orice imagine, ambalaj sau reclama care vrea sa promoveze un stil de alimentatie sigur, sanatos si dietetic contine niste spice apetisante in fundal. Toata lumea se indoapa cu ovaz, fibre si seminte, de parca am fi cai. Cuvantul integral sau digestiv a devenit preferatul consumatorilor, cerealele sunt la moda:)

Oare organismul nostru ce zice? El cum se simte avand in vedere ca cerealele sunt ceva nou pentru intestinele noastre incapabile sa digere fibre.

Mihaela Bilic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dr. Bilic: Ni se induce ideea ca doar ce e vegetal e bun, sigur, sanatos si de slabit

Suntem pe Pamant de milioane de ani si doar de 10.000 ani am inceput timid sa digeram amidonul din cereale. Inainte, in paleolitic, hrana noastra era bazata pe produse animale si cateva ciuperci, fructe salbatice, radacinoase.

Dar cine a vazut vreun afis legat de sanatate care sa foloseasca imagini cu produse din carne sau peste? Ni se induce ideea ca doar ce e vegetal e bun, sigur, sanatos si de slabit:( Eu as spune ca sanatos e totul, daca e putin.

Ca si din cereale te balonezi, te constipi (taratele au fibre insolubile) si te ingrasi mai ceva decat din carne. Legume da, fara limita, ele sunt sanatatea.

Cat despre cereale nu abuzati, suntem inca incapabili anatomic sa ne hranim doar cu ele si sa le digeram complet. Din fericire, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel