Sari la conținut

Aceste produse nu ar trebui să fie consumate la micul dejun

Sursă foto:. betterMe

Aceste produse nu ar trebui să fie consumate la micul dejun. Pot îngreuna metabolismul și pot provoca probleme de sănătate.

Expertii afirmă că nu numai vârsta este implicată în încetinirea metabolismului

Metabolismul nostru încetinește din cauza pierderii masei musculare, a unei diete inadecvate sau a altor modificări ale stilului de viață pe măsură ce îmbătrânim. Expertii afirmă că nu numai vârsta este implicată în încetinirea metabolismului. Alimentația este la fel de importantă în acest proces. Mai exact, anumite alimente pe care le consumăm în mod obișnuit în fiecare zi, în special la micul dejun. În plus, există o mulțime de modalități de a menține metabolismul activ indiferent de vârstă. Site-ul Shefinds oferă sfaturi despre cum să ne îmbunătățim metabolismul și despre alimentele pe care oamenii nu le mai caută în dietă după o anumită vârstă.

 

Aceste produse nu ar trebui să fie consumate la micul dejun

O modalitate excelentă de a ne menține metabolismul activ pe măsură ce îmbătrânim este să luăm o masă echilibrată și hrănitoare la începutul fiecărei zile. Atunci când dorim să oprim stimularea naturală a metabolismului, anumite alimente ar trebui evitate.

Nutriționiștii spun că ar trebui să renunțăm la alimentele bogate în zahăr și carbohidrați de la micul dejun după vârsta de 40 de ani, dacă nu vrem să ne punem metabolismul în pericol.

Înainte de a fi eliberați în sânge, carbohidrații sunt digerați ca zahăr. Impactul lor asupra zahărului din sânge clasifică carbohidrații folosind un sistem numit indicele glicemic. Carbohidrații simpli, cum ar fi glucoza și fructoza, sunt clasificați de sistem și stimulează vârfurile rapide ale zahărului din sânge.

Brioșe și alte produse de patiserie

Medicii de la Shefinds avertizează că alimentele care sunt bogate în carbohidrați, dar care nu sunt bogate în grăsimi și proteine, cum ar fi produsele de patiserie cumpărate din magazin. Brioșa sau croissantele delicioase sunt exemple, dar orice combinație de grâu rafinat și zahăr pune în pericol metabolismul nostru.

Alimentele bogate în zahăr și carbohidrați nu sunt doar cauzate de efectul termic al alimentelor (TEF). Medicul Melinda Rayle spune:

„Astfel de alimente ne fac din nou foame, în câteva ore, din cauza variațiilor de zahăr din sânge care apar atunci când organismul procesează carbohidrații și zahărul”.

Acest lucru înseamnă că vom avea nevoie de mai multă mâncare pe parcursul zilei, ceea ce va duce la creșterea în greutate.

Cereale lactate

O dietă bogată în carbohidrați poate afecta metabolismul și sănătatea în general.

Micul dejun poate include și alte alimente. Un bol de cereale cu zahăr are o cantitate mare de carbohidrați. Încă o dată, putem spune că poate afecta metabolismul. Rayle adaugă: „Un mic dejun din cereale și lapte degresat nu va face altceva decât să te pregătească pentru o creștere a insulinei și o creștere a zahărului din sânge după doar câteva ore”.

Ce alimente ar trebui să consumăm în fiecare dimineață pentru a ne îmbunătăți metabolismul? Specialistii spun că femeile de peste 40 de ani ar trebui să mănânce proteine, grăsimi și carbohidrați (cu fibre). Ouăle și pâinea prăjită sunt un exemplu excelent.O altă opțiune este să puneți crenvurști de curcan pe o felie de pâine din cereale integrale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel