Sari la conținut

Dr. Cezar, despre cea mai dulce OTRAVĂ: „Nu mai ai cu ce face copii”

Dr. Cezar vorbește despre cea mai dulce OTRAVĂ! Zahărul este o toxina ce stă la baza multor afecţiuni, de la probleme cardiace la cancer, ce ucid un număr foarte mare de oameni. Aceasta este concluzia la care a ajuns în urma a numeroase studii efectuate în ultimii ani dr. Cezar, medic cardiolog, pasionat de nutriţie, psihologie şi sport.

Dr. Cezar, despre cea mai dulce OTRAVĂ: „Nu mai ai cu ce face copii”

Zahărul, un inamic atât de fioros? Invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță, Dr. Cezar, medic cardiolog, a vorbit despre cel mai nociv aliment, zahărul. Cât este de periculos pentru sănătate?

„Zahărul e rău în cantitate mare, este în cantitate mare atunci când e procesat. În mod natural, noi nu avem zahăr în natură, decât în fructe, în mierea de albine. În fructe se absoarbe mult mai lent.

Problema e că zahărul se absoarbe foarte repede atunci când îl consumăm din alimente procesate. Zahărul nu înseamnă doar glucoză sau fructoză, ci sunt foarte zaharuri care au tot felul de denumiri.
Sunt sute de zaharuri ascunse în ceea ce mâncăm. Zahărul e peste tot și este destul de greu de evitat”, explică medicul.

De ce este periculos zahărul?

Dr. Cezar a venit cu câteva explicații științifice: Zahărul intră în corpul nostru și se absoarbe foarte ușor, spre deosebire de alți nutrienți. Zahărul intră și ajunge la nivel celular. Ca să intre în celule are nevoie de insulină. Insulina este ca o poartă de intrare care deschide niște receptori.

Dacă avem mult zahăr, apare rezistența la insulină. Iar aceste uși rămân închise, iar zahărul rămâne în afara celulei….Glucoza se leagă de proteine. Iar una dintre cele mai importante proteine este colagenul. Acest colagen îl găsim în valvele inimii”, mai spune medicul cardiolog.

Acest subiect a fost detailat pe blogul personal. Așadar, „colagenul, una dintre cele mai abundente proteine din organism, se găsește în toate tesuturile, dar mai ales în tendoane, ligamente, cartilaje, fascii, piele și vasele de sânge și formează o plasă de rezistență în care sunt prinse celulele. Atunci când glucoza se leagă de colagen – se formează niște legături încrucișate, încâlcite care activează sistemului imunitar și apare inflamația generalizată”, scrie medicul.

Când scade circulația sângelui încep să sufere toate organele

Dr. Cezar vine cu explicații clare despre cea mai dulce otravă: „De aceea, atunci când glicemia crește, tot organismul este afectat la cel mai mic nivel: spre exemplu în vasele de sânge se produc microtraumatisme ca și cum ai avea răni foarte mici pe interior. Aceste răni se cicatrizează, se măresc și formează plăcile de aterom (adică ateroscleroza) diminuând sau chiar blocând fluxul sanguin. Iar când scade circulația sângelui încep să sufere toate organele și sistemele:

Spre exemplu:

  • Este afectată retina și scade acuitatea vizuală, iar în final se poate ajunge la orbire,
  • Rinichii: nu mai reușesc să filtreze bine toxinele din corp – și în final se poate ajunge la dializă,
  • Sistemul cardiovascular: apare hipertensiunea arterială sau infarctul miocardic,
  • Creierul: accident vascular cerebral, demență sau Alzheimer
    Sistemul imunitar – boli autoimune, infecții și cancer.
  • Toate aceste probleme apar insidios, treptat, de la cele mai fragede vârste, cu cât nivelul zahărului din sânge este mai crescut, chiar dacă la început analizele sunt în parametri normali.

Inflamația generalizată și ateroscleroza nu-i afectează doar pe cei supraponderali

Atenție, inflamația generalizată și ateroscleroza nu-i afectează doar pe cei supraponderali sau obezi, ci pe toți cei care mănâncă incontinuu, pe copiii și chiar și pe sportivii care consumă în exces suplimente sau geluri cu glucoză sau zahăr”, conchide medicul, pe blogul personal.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel