vineri, august 12, 2022

Revin restricțiile? Pe fondul creșterii cazurilor de COVID, al temperaturilor extrem de ridicate și al incendiilor de vegetație Spania, Italia, Franţa şi Portugalia au revenit la restricțiile COVID.

Dr. Ciuhodaru: Murim de foame înainte de a muri de coronavirus

Mai exact, masca FFP2 este obligatorie dacă intrați în Italia cu feribotul, trenul sau autocarul.

În Franţa trebuie să prezentați certificatul de vaccinare, iar în cazul în care nu sunteți vaccinați complet, aveți nevoie de un test COVID negativ.

Te-ar mai interesa: Urmează un weekend cu furtuni puternice și ploi to...

De asemenea, dacă a doua doză de vaccin a fost administrată cu mai mult de nouă luni în urmă, se recomandă şi doza a 3-a.


Reintroducerii restricțiilor COVID şi în România nu sunt o soluție

În acest context, Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu” Iași, și-a spus părerea despre reintroducerea restricțiilor.

Specialistul a spus că măsurile luate de politicieni sunt ineficiente. Acesta mai spune că „nu vreau să mai văd niciodată spitale închise, că am trăit lucrurile acestea în pandemie”.

„Știți foarte bine că am votat împotriva pașaportului verde digital și împotriva prelungirii pașaportului verde digital. Țineți minte că în Italia nu puteai merge nici la muncă dacă nu aveai acest pașaport verde digital.

Te-ar mai interesa: NU decoji castraveții. Iată ce beneficii oferă pen...

Adică e împotriva măsurilor politice şi sunt și ineficiente, inutile și inepte și au produs pagube imense și ireparabile, inclusiv în sănătate.

Voi vota oricând împotrivă! Nu vreau să mai văd niciodată spitale închise, că am trăit lucrurile acestea în pandemie. Oameni umiliți, care nu puteau să aibă acces la tratament, pentru că cineva le cerea un pașaport verde, care s-a dovedit inutil și ineficient, în contextul în care vaccinatul se și infectează și poate transmite boala și poate fi și neimunizat.

Te-ar mai interesa: Medic român: „Luați, preventiv, câte o capsulă din...

Din punctul meu de vedere nu o mai luăm de la Adam și Eva, după 2 ani de pandemie. Lucrurile acestea par aberante, pentru că avem acea strategie coerentă de care tot vorbesc de aproape 2 ani de zile bazată pe diagnostic precoce, pe testare, pe acces la medicamente, pe măsuri de protecție, individuale, pentru accesul în spitale, pentru a asigura ceea ce înseamnă tratament.

Este chiar incredibil că anumite țări se gândesc acest lucru, în contextul în care vorbim despre o afecțiune care, cel puțin la ora actuală da, pare mai contagioasă, dar din punctul de vedere al mortalității, a incidenței la terapie intensivă, este departe de a reprezenta în mod concret pe baze statistice o amenințare majoră.

Te-ar mai interesa: 13 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

Cred că viața oamenilor și știința ar trebui să ne conducă pe direcțiile corecte în această pandemie.

Mă bucur că, în sfârșit, după 2 ani de când am răgușit spunând aceste lucruri, a trebuit să vină domnul Rafila cu astfel de măsuri aplicate pe sistemul de sănătate.

Franța a votat împotriva acestui proiect de lege

Dacă ne uităm, în schimb, în alte țări europene, unde s-a încercat re-introducerea acestui pașaport verde digital, Adunarea Națională din Franța a votat împotriva acestui proiect de lege.

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

De fapt, ei readuc niște lucruri pe care le făcuseră în acel moment în această pandemie. Aveau 21 de zile de carantină pentru asimptomatici. Nu că lucrurile astea nu ar trebui să fie evoluate, dar pe de altă parte, dacă vorbim despre faza post-pandemică, dacă vreți, de conviețuire cu coronavirusul sau cu altă infecție, orice altă infecție cu transmitere respiratorie sau digestivă, lucrurile care țin de bun simț, de igienă, de respectare a regulilor de protecție individuală sunt cele care vor face diferența corect.

Dr. Ciuhodaru: După 2 ani de pandemie, pe autoritățile astea nu le mai crede nimeni

Dacă se vine iar cu restricții, s-ar putea să ne trezim cu un val enorm de nemulțumiri, pentru că deciziile astea politice aberante ne-au făcut să murim de foame înainte de a muri de coronavirus”, a spus medicul dr. Tudor Ciuhodaru, la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private