marți, iunie 28, 2022

Doctorul Emilian Imbri, manager al spitalului Victor Babeș din Capitală, a explicat efectele adverse pe care le poate avea vaccinul anti-coronavirus, în special rapelul. Din perspestiva domniei sale, atunci când se manifestă o reacție adeversă este un semn evident că vaccinul își face efectul în organism.

Imbri: Reacții adeverse vaccin

„Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacții post-rapel decât reacțiile după prima doză de vaccinare.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! SIMPTOME care trebuie să ne trimită la me...

La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o ușoară durere la locul respectiv sau a doua zi, brațul dureros un pic în zona deltoidului.

Acum, din practic tot 500 de oameni vaccinați cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile și vizibile: febră, dureri musculare – dar dureri musculare, ca și cum ar zice omul „parcă eram bătut cu maiul”- , tuse, rinoree.

Au fost o zi aceste manifestări, o zi a durat toată treaba asta, după care au dispărut aceste simptome. N-a fost nimic mai grav.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

Dar este de remarcat faptul, iar eu bănuiesc că este firesc, este reacția organismului, care de data asta reacționează, creând anticorpi”, a explicat Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București.

Emilian Imbri: vom realiza o testare internă pentru a fi comparate rezultatele persoanelor care au avut reacții adeverse cu a celor care nu au avut.

„Suntem curioși și vom face o testare pe persoane care n-au avut, după a doua vaccinare, decât o ușoară astenie, să vedem care este nivelul de anticorpi după cele zece zile de la rapel, și să facem și la persoanele care au avut o formă mai zgomotoasă, să vedem dacă există și vreo diferență de nivel de anticorpi”, a spus Emilian Imbri.

Te-ar mai interesa: Medic: aceasta este cea mai întâlnită tulburare ca...

În cadrul studiului, vor fi luate în considerare și persoanele care atunci când au făcut prima doza de vaccin erau infectate cu coronavirus, dar acestea nu știau.

„N-au știut și au dezvoltat boala la câteva zile, s-au pozitivat, a se vedea cazul dnei profesor Dorobăț, cel mai cunoscut în toată România, că la două zile după ce a făcut vaccinul, dumneaei s-a pozitivat și a făcut boala. În cazul lor, vaccinarea trebuie reluată, cu prima doză și rapel, cam la o lună după ce se vindecă”, a precizat Emilian Imbri.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private