Sari la conținut

Dr. Flavia Groșan: „În 6000 de cazuri investigate, nu am avut o infecție atât de gravă/ Cu două întrebări, aș arunca presa în aer”

Dr. Flavia Groșan: „În 6000 de cazuri investigate, nu am avut o infecție atât de gravă/ Cu două întrebări, aș arunca presa în aer

Pneumologul Flavia Groșan a explicat de ce oamenii nu ar trebui să se teamă de bronhoscopie, atunci când este cazul. Bronhoscopia flexibilă este o procedură care permite medicului pneumolog să investigheze căile respiratorii mari de la nivelul plamânilor.

Această metodă poate fi folosită atât în scop diagnostic (respectiv permite aflarea mai multor informații despre o posibilă problemă sau o boală respiratorie), cât și în scop terapeutic (adică se poate încerca tratarea unei probleme respiratorii existente).

Dr. Flavia Groșan: „În 6000 de cazuri investigate, nu am avut o infecție atât de gravă”

Flavia Groșan a revenit în atenția publicului cu explicații legate de unul dintre cele mai controversate subiecte din această perioadă. Este vorba de noi informații legate de endoscopia bronșică, în urma căreia, marele actor Ion Dichiseanu s-ar fi infectat cu un virus extrem de periculos.

„După ce Grosan a bagat panica in populație cu oxigenul, acum apare panica pentru endoscopie bronsica. Vezi, Doamne, te poți infecta mortal in urma acestei intervenții invazive. Recunosc, colegul nu a fost mediatizat ca si mine. Ce noroc pe capul lui.

Prieteni, practic oxigenoterapia in limita ghidurilor disponibile. Am practicat endoscopia bronsica peste 10 ani. Am in portofoliu profesional peste 6000 de cazuri investigate. Dar nu țin minte sa fi avut vreo infecție atât de gravă. Poate si din precauție, sau in urma unor controale in care mi s-au zdruncinat creierii.

Echipa mea, sunteți pe aici. Spuneti voi daca am dreptate. Si imi mai aduc aminte ceva. In anii aia eram chemată zilnic pentru bronhoaspiratii in secții ATI din alte spitale. Cu doua întrebări, iar as arunca presa in aer. Dar n am sa le pun.

P.S. In concluzie, sa nu va fie frica de bronhoscopie. Este o investigație de baza in Pneumologie, cu riscuri minime pentru un bronholog experimentat”, a scris Flavia Groșan pe contul său de Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel