Sari la conținut

Medicii au intrat în alertă! Au fost confirmate două cazuri de infectare cu virusul KRAKEN

Blood cells and viruses. Red and green illustration.

Medicii au intrat în alertă! Au fost confirmate două cazuri de infectare cu virusul KRAKEN. Aceștia atenționează populația că noua mutație se răspândește mult mai rapid față de celelalte tulpini.

Virusul Kraken a băgat deja în alertă medicii din întreaga lume. Noua tulpină se răspândește mult mai rapid. Care sunt simptomele și cum trebuie să ne protejăm de noua mutație? Cătălin Apostolescu, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, spune că noua mutație este similară cu toate celelalte tulpini Omicron.

Medicii au intrat în alertă!

”Este vorba despre o nouă mutație COVID. Știm, coronavirusurile au o foarte mare variabilitatea genetică și am văzut cu ochii noștri că în acești trei ani au tot apărut tulpini care au cucerit toată plaja patologiei și după au dispărut. Deci, faptul că apare încă o nouă tulpină, nu ne miră.

Din datele pe care le avem în literatura internațională această nouă tulpină nu se deosebește decât din punct de vedere genetic. În ceea ce privește manifestările clinice, practic ea este similară cu toate celelalte tulpini Omicron. Sunt forme ușoare”, a transmis Cătălin Apostolescu, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, potrivit Antena 3 CNN.

Formă mai severă de boală

În acest context, dr. Tudor Ciuhodaru susține că românii trebuie să respecte regulile de igienă și să țină simptomele sub control.

”Este vorba, de fapt, de XBB 1.5., o tulpină care a apărut în urmă cu mai multe luni și este dominantă sau tinde să devină dominantă în cazurile cu infecție cu acest tip de virus în Statele Unite. Cam 40% din cazuri.

Noi am învățat de-a lungul acestei pandemii, cu cât se răspândesc mai ușor acești viruși, cu atât patogenitatea este mai mică. Iar până în acest moment nu există niciun fel de indiciu că vorbim despre o patogenitate sau o formă mai severă de boală”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru pentru sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel