Sari la conținut

Dr. Mencinicopschi, despre cel mai valoros aliment în post. „Are o microfloră probiotică, sănătoasă, la fel ca cea din iaurt, dar mult mai vastă!”

castraveți murați
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Beneficiile murăturilor

Postul este foarte sănătos, atât pentru minte, cât și pentru corp. Specialiștii recomandă să ținem post periodic, reducând cantitatea de alimente. Iată ce aliment este indicat în post, datorită proprietăților sale asupra sănătății.

Organismul uman nu este adaptat genetic la abundență și hrană. Organismul poate beneficia din posturile periodice deoarece acestea funcționează ca un fel de buton de resetare.

Postul are multiple beneficii, însă este indicat să ceri sfatul unui specialist înainte de a urma acest demers.

Murăturile, un aliment valoros în post

„Un aliment foarte valoros este reprezentat de murături. Astăzi este o mare confuzie.

Mulți consideră că murăturile sunt, spre exemplu, castraveciorii sau gogoșarii în oțet.

Murăturile sunt legumele și fructele puse la murat în saramură unde are loc un proces de fermentare.

Astfel, legumele și fructele murate se îmbogățesc într-o microfloră probiotică, sănătoasă, la fel ca cea din iaurt, dar mult mai vastă!

Murăturile merg foarte bine cu mâncarea grasă, grea. Pe de altă parte, murăturile fermentate au foarte multă vitamina C. În plus, varza are și alte substanțe care protejează mucoasa gastrică”, a zis prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Postul intermitent, recomandat pe lângă posturile normale

Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a dat un sfat tuturor celor care țin diete.

”Este foarte indicat, și din punct de vedere medical, să ții și post intermitent în afară de posturile religioase. Adică ar fi bine măcar două zile pe săptămână să ții post, să mănânci mai puțin, să te înfrânezi de la abundență. Omul este adaptat genetic la foame, nu la îmbuibarea cu alimente!”, a zis prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi la România TV.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.