miercuri, septembrie 28, 2022

Zeama de murături este adesea ignorată, atuncată de majoritatea persoanelor imediat. Cu toate acestea, se pare că zeama rămasă poate avea beneficii neașteptate pentru sănătate. Iată ce efecte poate avea asupra organismului!

Experții susțin că zeama de murături poate avea o multitudine de beneficii asupra sănătății generale. Aceasta poate preveni și trata anumite afecțiuni, energizează organismul și multe altele.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind cancerul: deficitul de vitamin...

Din punct de vedere nutrițional, aceasta conține carbohidrați, sodiu, calciu, potasiu, magneziu și probiotice. Toate aceste elemente ajută organismul să funcționeze în mod corespunzător, făcând din zeama de murături un aliat pentru ameliorarea anumitor boli.

Ce beneficii are zeama de murături?

Potrivit doc.ro, aceasta este mai puternică decât orice băutură energizantă. Datorită continutului ridicat de sodiu, zeama de murături are același efect asupra organismului, chiar mai sănătos și eficient, echlibrând electroliții din corp.

Valorile scăzute de electroliți pot cauza aritmii cardiace, tahicardii, confuzie, crampe musculare și alte simptome specifice persoanelor deshidratate.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea: beți această licoare primul lucru dim...

În mai puțin de 85 de secunde, sucul de la murături poate ameliora crampele musculare, ceea ce înseamnă că acesta este mai eficient decat băuturile energizante normale.

Conține antioxidanți și nutrienți esențiali

Sărac în calorii, dar bogat în electroliți, vitamina C și calciu, sucul de murături reprezintă o sursă valoroasă de nutrienți pentru organism. Mai mult decât atât, antioxidanții și nutrienții sunt absorbiți cu usurință datorită acidului natural prezent.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

Ameliorează crampele musculare

Clorura de calciu și oțetul care se regăsesc în zeama de murături ajută organismul să absoarbă mai repede sodiul și potasiul. Așadar, durerile musculare vor fi ameliorate rapid după consmul de suc de murături.

Renumit în tratarea mahmurelii

Datorită nivelului ridicat de electroliți, sucul de murături poate preveni și ameliora mahmureala. Acesta echilibrează organismul din punct de vedere al electrolițilot și înlătură manifestările neplăcute de cauzate de deshidratare și consumul de alcool.

Te-ar mai interesa: Băutura din plante cu 5 ingrediente pe care o poți...

Echilibrează nivelul de zahăr din sânge

Studiile au dovedit ca oțetul, care se regăsește în zeama de murături din comerț, îmbunătățește răspunsul organismului la insulină, scăzând nivelul de zahăr din sânge după masă. Acest efect este esențial, întrucât nivelul de zahăr ridicat din sânge poate provoca diabetul de tip 2.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private