joi, mai 26, 2022

Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, există două alimente care duc la îngrășat. Oricine are probleme cu greutatea ar trebui să restricționeze consumul unor alimente, pe care corpul le transformă în grăsime, când sunt consumate în exces. 

Nu e nevoie să ne înfometăm sau să ținem diete restrictive atunci când vrem să slăbim, trebuie doar să ținem cont de câteva reguli simple.

Te-ar mai interesa: Copilul tău a dezvoltat un tic? Iată care sunt cel...

”Primul lucru pe care trebui să îl organizăm când avem kilograme în plus este prezența zahărului. Zahărul se duce în ficat și ficatul știe să facă din el efectiv grăsime, fructoza din zahăr nu poate fi consumată prin mișcare și atunci zahărul e principalul nostru dușman care ne schimbă metabolismul și ne face să acumulăm grăsime. Atenție, când zic zahăr, zic fructe în exces, zahăr ca atare și alcool”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic pentru doctorulzilei.ro.

Oricine mănâncă făinoase și nu face mișcare, se îngrașă

Totuși, avem voie să mâncăm o bucățică de ciocolată sau un fruct pe zi, fără probleme. Sau dacă ne abținem o săptămână întreagă, în weekend putem să consumăm mai mult.

Te-ar mai interesa: Cum a renunțat la fumat directoarea Spitalului de ...

Al doilea dușman al siluetei o reprezintă făinoasele. Acestea se transformă în grăsime când sunt consumate în exces.

”Oricine care mănâncă mai mult făinos de o porție cât palma și nu fac mișcare, nu are cum să nu se îngrașe. Iar făinoasele înseamnă și pâine neagră sau din cereale integrale care are la fel de multe calorii ca cea albă”, a completat dr. Bilic.

Potrivit nutriționistului, cei mai buni aliați în cura de slăbire sunt proteinele, adică pește, carne, ouă. Însă, nu trebuie să ne transformăm viața într-o cură de slăbire și să facem lucrurile tolerabile.

Te-ar mai interesa: Specialist în sănătate publică despre variola maim...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private