Sari la conținut

Dr. Mihaela Bilic, despre consumul de cafea pe vreme caniculară. Ce punctează nutriționistul

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Mihaela Bilic, despre viroze

Pentru că un nou val de caniculă va lovi România, celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic a făcut câteva precizări importante despre cafeaua consumată pe vreme caniculară.

Dr. Mihaela Bilic, despre consumul de cafea pe vreme caniculară. Ce punctează nutriționistul

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat a explicat, în mediul online, cât de important este consumul cafelei când temperaturile de afară sunt foarte ridicate.

Ce a dezvăluit medicul nutriționist Mihaela Bilic despre

“Cafeaua, un remediu pentru insolație și dureri de cap. Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald. Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea”, explică Dr. Bilic.

Mai nou au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:

  •  face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sânge care generează migrene;
  • are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă;
  • menține presiunea arterială și evită hipotensiunea datorată caniculei și deshidratării.

Câte cafele se pot consuma zilnic?

Putem consuma liniștiți 3 cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 min înainte mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort.

Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta.

Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată”, a transmis Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina sa de Instagram.

Atenție!!! Consumul de apa este vital in caz de canicula si calduri extreme. Medicul  spune că apa este vitală pentru organism. Aceasta mai spune că „e sănătos să o bem și ca atare, mai ales când afară este soare”.


„Apa hidratează și remineralizează, indiferent de marcă sau conținutul de gaz/bule. Care e diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă? În primul rând conținutul de dioxid de carbon, apoi cel de bicarbonat/pH și, nu în ultimul rând, de mineralele (calciu, magneziu, sodiu). Dacă măsurăm cantitatea totală de minerale din apă, vorbim despre reziduul uscat, care este de 316 mg/l în apa plată, respectiv 1530 mg/l în apa cu bule.

Sunt aceste diferențe importante pentru sănătate? Dacă aveți probleme renale/predispoziție la calculi, alegeți apa plată, cu reziduu uscat minim; dacă aveți tensiune crescută, tot apa plată este opțiunea- e săracă în sare. În lipsa oricărei patologii, alegeți apa care vă place…important e să beți apă”, conchide medicul.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: