sâmbătă, octombrie 1, 2022

Dr. Mihaela Bilic spune adevărul despre brănza cu roșii. Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat, în exclusivitate pentru Pro TV, care este cantitatea exactă de brânză pe care o putem consuma la masa și cu ce alimente se poate combina.

Dr. Mihaela Bilic, adevărul despre brănza cu roșii. Aliat sau dușman al siluetei?

Cu ce alimente se pot combina cu o felie de 50 de grame de brânză? Ei bine, spre surprinderea tuturor, conform informațiilor oferite de medicul Mihaela Bilic, brânza se poate combina cu o felie de pâine, alături de o salată mare de roșii, castraveți, ceapă.

Te-ar mai interesa: Mineralul esențial pentru buna funcționare a creie...

Mihaela Bilic

Brânza, indiferent pe care o preferați, se poate combina și cu o bucată de carne, mai spune medicul nutriționist.

Același subiect a fost explicat de medic și pe Facebook.

Dr. Bilic: brânzeturile sunt bune în orice combinație?

„Cașcaval sau telemea? Brânzeturile sunt un concentrat din lapte: pentru 1 kg de brânză se folosesc 4-5 litri de lapte, iar pentru 1 kg de cașcaval 6-7 litri. Chiar dacă nu par, brânzeturile sunt produse grase, 25% din compoziția lor e reprezentată de grăsime. Deseori considerăm telemeaua și cașul ca fiind mai puțin periculoase pentru siluetă, față de cașcaval. În realitate, ele sunt la fel de “păcătoase”. Ca volum cele 2 bucăți sunt egale, 350 g fiecare.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

E drept, telemeaua are 260 cal/100g, în timp ce cașcavalul are 325 cal. Atenție, când vine vorba de telemea suntem mai generoși și tăiem felia mai groasă, așa că în final ajungem să consumăm același număr de calorii. Porția corectă este de 40-50g pentru telemea și 30-40g pentru cașcaval. Cât înseamnă asta? Mult prea puțin aș zice, cam 2-3 degete. Conținutul lor de grăsime este aproape identic, însă cașcavalul are mai multe calorii și este mai concentrat în proteine (25% față de 15% în telemea).

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

Ce să alegeți? Telemea pentru pâinea crocantă și salata de roșii, cașcaval pentru sandvișuri. Și oricare dintre ele pentru legume la cuptor, cartofi, paste făinoase sau orez. Cantitatea face diferența, mulțumiți-vă cu o feliuță de brânză sau cașcaval, nu mâncați tot pachetull. Știu, mai mult v-am încurcat, dar ce vina am eu că brânzeturile sunt bune în orice combinație? Plus că asocierea dintre brânză și făinoase are efect antidepresiv garantat. Așa că nu mai contează că ne-am îngrășat, important este să fim bine dispuși”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private