miercuri, martie 22, 2023

Dr. Mihaela Bilic a scris pe pagina sa de socializare un mesaj în care explică ce obiceiuri se pot adopta la începutul anului pentru slăbit, dar și pentru un stil de viață sănătos.

„Ca să începeți anul cu dreptul… Există o mulțime de lucruri bune și obiceiuri noi pe care le putem “adopta”, nu doar pentru slăbit, ci ca stil de viață sănătos. Primul ar fi eliminarea ronțăielilor dintre mese. Faceți curățenie în programul alimentar și limitați-vă la 3 mese principale, fără nimic de ciugulit, nici dulce, nici sărat, nici migdale, nici covrigei, nici biscuiți.

Te-ar mai interesa: Substanța din aceste produse de curățenie poate du...

Alt obiectiv: limitarea consumului de zahăr. Nu consumați niciun lichid care are calorii, nici sucuri fresh sau naturale, nici băuturi carbogazoase, nici bere sau alcool. Fructele se mănâncă ca atare, mestecate, pe post de desert sănătos. Cât despre prăjituri, o dată sau de 2 ori pe săptămână, ca premiu.

Nu în ultimul rând, ajustați dimensiunea porției și aveți grijă ca farfuria de mâncare să nu depășească dimensiunea palmelor voastre, fără posibilitate de supliment! Toată lumea slăbește cu proteine și multe legume. Indiferent că se numește salată, ciorbă sau tocăniță. Mâncarea trebuie să conțină 80% legume și 20% carne, pește, ouă sau brânză. Învățați să umpleți farfuria cu legume, au puține calorii, apă, fibre vitamine și minerale. Iar proteinele și grăsimile sunt “condimentele” care țin de foame și dau gust. Cu toții ne îngrășăm din paste, pizza și pâine, combinate cu grăsime. Însă vestea bună este că toți slăbim cu grătar și salată”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune remedii naturiste pentru spondiloza ...


Cum ne ajută simplul mestecat să slăbim

„Cine mestecă mult și bine slăbește. Credeați că ați încercat totul în materie de cură de slăbit? Ei bine, diete ciudate există de când lumea și chiar dau rezultate. Horace Fletcher a intrat în istoria nutriției sub numele de “Marele Mestecător”, folosind o metodă simplă: fiecare înghițitură de mâncare trebuie mestecată de 32 de ori. Ideea aparține lordului William Gladstone, prim-ministru britanic pe la 1880, care recomanda mestecatul drept metodă de slăbit, detox și reglare a digestiei. Fletcher se pune pe mestecat și slăbește 20 kg în doar câteva luni.

Te-ar mai interesa: CNAS prelungeşte valabilitatea actualului contract...

Mecanismul este simplu și corect. Cu cât mestecăm mai bine, cu atât digerăm mai ușor și ne săturăm cu mai puțină mâncare. Fiecare fel de mâncare reprezintă 12-15 înghițituri și va dura 15-20 minute să-l consumăm, fix cât îi trebuie creierului să spună că s-a săturat! O masă completă necesită nu mai puțin de 2500 “mestecături”, așa că fie ne plictisim, fie obosim…dar sigur ne oprim. Mestecatul este sănătos, indiferent că vorbim de alimente bogate în fibre (cereale, fructe, legume), carne sau brânză.

Te-ar mai interesa: Cum combatem depresia prin alimentație? Lista alim...

Fletcher recomandă să mestecam, chiar și simbolic, inclusiv lichidele (lapte, supă) și să nu înghițim decât atunci când îmbucătura de mâncare s-a lichefiat total. Eu spun că merită încercat, măcar ca exercițiu împotriva lăcomiei și impulsivității alimentare”, a mai scris, recent, Mihaela Bilic pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private