Categories: Ştiri sănătate

Dr. Mihai Craiu, despre miocardita asociată imunizării. Care este riscul de a dezvolta afecțiunea?

Din cuprinsul articolului

Miocardita este o afecțiune caracterizată de inflamația mușchiului inimii, numit miocard. Deși aceasta poate avea multiple cauze, specialiștii au constatat că inflamația ar putea fi declanșată și de administrarea vaccinurilor anti-COVID, mai ales în rândul tinerilor. 

Mihai Craiu, medic pediatru, risipește temerile părinților în legătură cu riscul copiilor de a dezvolta miocardită după vaccin. Deși acest lucru nu este imposibil, cazurile sunt foarte rare și nu a fost raportat niciun deces.

De asemenea, medicul susține că există un risc mai mare de a dezvolta miocardită de la boala în sine, cu o probabilitate de 10 ori mai mare.

Miocardita după vaccin, un risc real?

„Miocardita a fost observată și raportată mai întâi în țara care a vaccinat cei mai mulți adulți tineri – Israel. Acum avem date populaționale foarte mari, care ne spun că, în principiu, avem între 6 și 16 de cazuri de miocardită la 100.000 de doze (de vaccin – n.r.).

Bun, cifrele sunt ca niște cifre. Dar ele trebuie luate în context.

Miocardita pe care o produce boala, în cadrul sindromului inflamator multisistemic: aici, dintr-o mie de infectați, un copil poate să facă sindrom inflamator multisistemic.

Deci probabilitatea de a face ceva rău de la vaccin este de zece ori mai mică decât de la boală. Iar de la boală nu e ușoară și nu trece în câteva zile.

Toți pacienții cu miocardită postvaccinală – unii dintre ei nu au ajuns la spital -, dar cei care ajuns la spital, cel puțin copii sub 18 ani, nu a murit niciunul.

Pe când de sindrom inflamator multisistemic, în Statele Unite, din 4.700 și ceva de copii, din păcarte au fost peste 40 de decese. Nu e același pericol.

E ca și cum ne-am asuma niște riscuri enorme spunând că tot acolo ajungem. Da, dar una este să fie de zece ori mai frecvent”, a declarat dr. Mihai Craiu la Digi24.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

5 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

6 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

6 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

7 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia