Sari la conținut

Dr. Mihai Craiu: acesta este singurul loc unde puteți merge în siguranță fără mască!

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Mihai Craiu

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aproape. După estimările specialiștilor în sănătate, punctul culminat va fi atins în următoarele săptămâni.  Medicul Mihai Craiu ne-a îndemnat să ne protejăm cât se poate de mult, să purtăm masca, însă există și mici excepții unde putem renunța la ea: în natură.

”Poate dacă mergeți pe cărări de munte veți fi în siguranță fără mască… Eu am încercat zilele acestea. O să vă explice niște mari experți despre inutilitatea măștilor. Din nou. Pe toate canalele și cu toate argumentele. Emoționale și iraționale… Căci știința zice altceva.

Iar varianta Delta vine și la noi, chiar dacă este încă vacanță. Pe acolo pe unde a început deja școala (în unele zone din SUA) au reapărut imediat cazurile și câteva sute de carantinați la domiciliu. Acolo unde folosirea măștii nu era obligatorie! https://www.wsoctv.com/…/GF6BY4LHJJCOXPDZ77FFLZEX2E/

Citeste si:

Fiecare face cum consideră a fi bine pentru el. Deocamdată. Dar în spații închise utilizate de mulți oameni, în același timp, ar fi prudent să utilizați masca. Încă de acum”, notează medicul Mihai Craiu într-o postare pe Facebook.

Medicul Adrian Marinescu a recomandat românilor ca soluție vaccinarea pentru ca valul al patrulea să fie mai ușor resimțit față de valurile precedente.

 „Valul al patrulea ar putea să fie un val mult mai echilibrat. Cei care au trecut prin boală și cei care s-au vaccinat, au imunitate. Imunitate care imprimă la nivel celular dar și la nivel de anticorpi. Și atunci ne putem aștepta la un număr mare de infecții dar, din fericire, sau așa ar trebui să se întâmple, ar trebui să avem un procent foarte mic de forme severe. Apropo de presiunea la nivelul domeniului medical, în mod sigur ar trebui să fie o presiune mai mică raportând la ce știam noi din valorile anterioare. Ce trebuie să facem în această situație? Să fim realiști și să realizăm că va fi o situație grea din punct de vedere epidemiologic, probabil din august, trebuie să prevenim și să ne vaccinăm. Trebuie să știm că toți pacienții din valul patru au varianta Delta. Nu mai este nevoie de confirmare. Cei care sunt de acum vor fi cu varianta Delta într-un procent de probabil 90%”, a spus dr Adrian Marinescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.