Sari la conținut

Dr. Mihai Craiu: mesaj emoționant pentru pacienții infectați de covid

craiu

Medicul Mihai Craiu a postat pe rețele de socializare un mesaj emoționant pentru toți oamenii, cu precădere pentru cei care nu cred în pandemia de covid-19.

„Realitatea dură a pandemiei, cu toată forța ei emoțională ar trebui prezentată mai des. Din punct de vedere uman este de înțeles efortul majoritații persoanelor de a refuza să privească în față mărimea zguduitoare a pericolului ce se apropie constant. Ca unii din oamenii de pe Titanic, refuzăm si in ceasul al 12-lea să realizăm seriozitatea problemei. Si negam faptul că trebuie să facem ceva, cu totii, în mod solidar. Nu este vorba despre orgolii sau despre cine are dreptate.

Nu este un concurs de prezicători. Este stiință seacă, implacabilă. Epidemiologia ne spune că există un risc foarte mare să ajungem la spital, in urmatoarele luni, dacă nu schimbam comportamentul nostru egoist. Din încercarea asta scăpăm doar dacă respectăm reguli clare – dacă purtăm mască, dacă evităm aglomerația în spații închise si dacă ne spălăm des pe mâini, până vor apărea vaccinuri eficace. Și incă o vreme după ce vor apărea…

Doctorul Mihai Craiu: Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Măcar câteva zile. Apoi spuneți cum a fost. Cu voce tare.

E momentul să privim realitatea în ochi. Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Măcar câteva zile. Căci vin sărbătorile și toate sunt supraaglomerate. Priviți in ochii unei asistente de Terapie Intensivă, țineti de mână un pacient speriat care abia respiră, sunați rudele celor care sunt in situație gravă, să le dați vești despre ai lor. Ați putea ajuta. Apoi spuneți cum a fost. Cu voce tare”, a declarat Mihai Craiu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel