Sari la conținut

Dr. Mihai Craiu: „Trebuie deschise școlile. A crescut numărul copiilor cu probleme emoționale”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Mihai Craiu

Dr. Mihai Craiu: „Trebuie deschise școlile. A crescut numărul copiilor cu probleme emoționale”.

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, a declarat pentru Medika TV că se impune deschiderea școlilor în viitorul cât mai apropiat.

Dr. Mihai Craiu: „Trebuie deschise școlile”

Dr Craiu a dezvăluit faptul că în cadrul unității medicale în care acesta profesează, numărul cazurilor de copii cu probleme psihologice și emoționale a crescut simțitor.

„Trebuie căutate soluții pentru deschiderea școlilor. La noi la spital vin copii cu probleme emoționale. A crescut numărul copiilor care au ticuri, cu depresie sau tot felul de patologii psihosomatice, pe care le împrumută de la bunicii cu care stau, de la bullying-ul online care a crescut. Trebuie să susținuți să ajungă la școală”, a declarat dr. Mihai Craiu.

Ce este „bubble schooling”?

Spre deosebire de România, în cele mai multe țări din Occident șoclile au rămas deschise chiar în timpul pandemiei de coronavirus. Specialiștii au găsit diverse metode a a-i ține în clase atât pe copii, cât și pe profesori.

„În străinătate s-a făcut așa cumva fenomenul de “buble schooling”, în care a fost micșorat numărul de elevi în clasă, nu au fost amestecați deloc între ei, au avut mereu același număr de contacți și dacă a fost confirmat pozitiv unul din această bulă, ceilalți au fost carantinați. Cu alte cuvinte, soluții există”, a precizat dr. Mihai Craiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel