vineri, mai 27, 2022

Pe  internet circulă numeroase rețete miraculoase cu tratemente care îți pot recăpăta vederea. Ba chiar mai mult, e un trend în care dacă bei un anumit ceai îți vezi rezolva problemele oftalmologice. În amalganul informațiilor ce vin spre noi, medicul oftalmolog – Dr. Monica Pop vine și trage un semnal de alarmă: toate aceste „tratamete minune” pot duce la ORBIRE!

„Așa-zisul tratament al ochilor cu plante, ceaiuri, miere, lapte, comprese, alifii ne-oftalmice, orice substanțe, de orice fel, care nu sunt medicamente speciale oftalmologice, poate genera afecțiuni foarte grave, mergând până la pierderea vederii!

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

Nici legume sau sucurile lor, nici ceaiuri de orice fel (de mușețel, cu atât mai puţin), nici creme, soluţii, NU, NICIODATĂ LA OCHI!! Una din cele mai periculoase așa-zise tratamente este cel cu MIERE, aceasta putând duce urgent la opacifierea corneei şi la pierderea vederii”, scrie pe blogul său medicul oftalmolog Monica Pop.

„Nici ceaiurile (de băut), capsulele sau alte suplimente nu au vreun efect in sfera oftalmologică”

Insist asupra acestor aspecte şi va rog să transmiteți tuturor cunoscuților dumneavoastră.

De principiu, nici ceaiurile (de băut), capsulele sau alte suplimente vândute ca ajutătoare pentru ochi sau vedere nu au de cele mai multe ori vreun efect in sfera oftalmologică”, mai spune medicul oftalmolog Monica Pop.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

Cu acest prilej, medicul reamintește pacienților importanța păstrării documentelor medicale în urma unui consult oficial. Aceasta chiar a subliniat că „Eu nu mai primesc pacienți care au mai fost la consult, dar nu mai au actele. Sănătatea trebuie respectată”

Medicul oftalmolog Monica Pop le reamintește atât pacienților cât şi medicilor că actele medicale trebuie furnizate după fiecare consultație oficială.

Te-ar mai interesa: Schizofrenia: 3 mituri comune distruse!...

„Documentele medicale nu se pierd. Păstrați-le neapărat!

Toți medicii, după consultații oficiale,(urgente sau programați, cu trimitere,) din cabinete, spitale, camere de gardă, policlinici, publice sau private, au OBLIGAŢIA de a da pacientului o fișă (cu antet,) care să conțină diagnosticul, starea prezentă şi indicațiile (de tratament, rețete, investigații, trimitere, tot ce este necesar), parafate.

Te-ar mai interesa: 27 mai, Sfântul Ioan Rusul. Rugăciunea extrem de p...

E foarte important şi să le primiți, dar şi să nu le pierdeți. Şi să le prezentați,la nevoie, pentru continuarea tratamentelor, controale şi comparații, (chiar după ani) medicilor de familie şi specialiștilor la care vă programați”, subliniază medicul Monica Pop.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private