duminică, decembrie 4, 2022

Virgiliu Stroescu este medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, cu studii aprofundate şi o vasta experientă în modificările endocrinologice şi metabolice.

Activitatea sa profesională cuprinde peste 20 de ani de cercetare ştiinţifică în Centrul de Medicină Sportivă şi în cadrul Academiei de Ştiinţe Medicale. Competenţele sale profesionale şi specializarile obţinute se extind şi în nutriţie, alimentaţie sănătoasă, alimentaţie inteligentă şi alimentaţie sportivă.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

Supranumit şi “apostolul alimentaţiei sănătoase”, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutriţionist al multor componenţi ai Lotului Olimpic Român.

Specialistul a explicat cât de periculoasă este pâinea albă pentru sănătate. Doctorul nutriționist Virgiliu Stroescu a zis că trebuie să învățăm să mâncăm pâine integrală.

„De ce suntem anemici? Pentru că mâncăm pâine albă! Avem osteoporoză.. păi dacă mâncăm pâine albă?! Noi suntem boieri… ne place pâinea albă… Dar ne nenorocim! Fără fibre suntem nenorociți! Fibrele sunt cele care ne curăță intestinele. Fibrele absorb toate prostiile pe care le mâncăm. Am rămas uluit când am aflat că românii mănâncă pâine congelată.

Te-ar mai interesa: Horoscopul banilor pentru decembrie. Mihai Voropch...

Dacă tot stăm acasă, putem lua pâine integrală. Facem niște pituci din ele, le băgăm la congelator și avem pâine normală. Trebuie să ne obișnuim să mâncăm pâine integrală”, a zis doctorul nutriționist Virgiliu Stroescu.

Care sunt cele mai sănătoase alimente?

„Sfatul meu este să mâncăm cât mai multe verdețuri! Neapărat! Cerealele sunt foarte interesante, dar verdețurile ajută enorm. Clorofila este cea mai consistentă substanță vie cu cele mai multe elemente per gram. Vreau să zic ceva interesant: razele ultraviolete intră și prin hainele noastre. Când mâncăm clorofilă, aceasta din urmă este bombardată de aceste raze și facem coenzima Q10 care întărește organismul și ne face să trăim mai mult, mai sănătos și mai bine”, a zis doctorul nutriționist Virgiliu Stroescu.

Te-ar mai interesa: Ce boală ai dacă ai cearcăne în jurul ochilor. Mer...

Într-un interviu acordat publicației Matricea.ro, doctorul Stroescu a abordat și problema greutății:

Probleme cu greutatea

  • Când greutatea este prea mare, ea devine boală. Toți obezii sunt oameni bolnavi. Ei cară mereu cu ei o povară de 20, 40, poate 60 de kilograme. E ca și când ai căra în spate o cămară întreagă de alimente!
  • Sunt două căi prin care putem slăbi: mâncare mai puțină și mișcare mai multă. Iar cele două sunt ca două vâsle la aceeași barcă.
  • Carnea nu dă energie, ci fură energie de la noi. Cine mănâncă o friptură mare nu mai poate dansa, doar stă și ascultă muzica! Carnea e bună pentru construcția organismului, face șantier din tine. Ceea ce ne dă energie sunt dulciurile și grăsimile.
  • Colin Mampbell, autorul celebrei cărți ”Studiul China” a spus că trebuie să avem 80% glucide. Dar să fie glucide complexe, să fie integrale și nerafinate.

Magneziul ne dă relaxare, starea de pace

  • Toată hrana vegetală are în interiorul ei ca element central magneziul. Magneziul este opusul calciului: calciul dă contracții, magneziul dă relaxare. Și atunci, dacă mâncăm verdețuri, avem drept beneficiu colateral calmitate, liniște. Se creează în mod natural echilibrul calciu-magneziu.
  • Gândiți-vă: mănânci frunze verzi de salată, câtă sănătate este în ele! Dacă iei în schimb o bucată de carne, o prăjești, eventual o și afumi, apoi o mănânci, e o nenorocire pentru organism. Gustos o fi, dar nu e deloc sănătos. De aceea erbivorele n-au cancer, n-au probleme divestive, n-au osteoporoză, nici boli cardiovasculare. Cu alte cuvinte, n-au nicio boală a civilizației.
  • Acum vreo 20 de ani s-a descoperit ceva formidabil: substanțele fitochimice. Este prima mare descoperire a secolului 21. Așadar, în plante se găsesc aceste substanțe fitochimice, cu acțiune antioxidantă. Ele ne lungesc viața, refac organismul. Când mâncăm hrană crudă, nu doar că mâncăm ceva care ne hrănește, dar chiar ceva care repară totul și curăță totul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private