Sari la conținut

Dr. Ovidiu Bojor: „Să mâncăm asta des, previne infarctul”

Dr. Ovidiu Bojor, în vârstă de 93 de ani, academician și fitoterapeut roman, membru al Academiei de Știinte Medicale, spune că un aliment consumat des previne infarctul. Mai mult, „stimulează rinichii și ficatul și calmează sistemul nervos”. Despre ce aliment este vorba?

Ovidiu Bojor, renumit farmacist si deopotriva fondator al fitoterapiei moderne in Romania, spune că alimentul minune este ceapa. Are proprietati terapeutice excelente. Intrucat contine antibiotice din plante, este folosita pentru tratarea racelilor si combaterea bacteriilor si a altor germeni patogeni.

Ceapa,  efecte benefice asupra sistemului cardiovascular

Ceapa are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, fluidizand sangele, pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange, depunerea de placi aterosclerotice si aparitia unui infarct miocardic. Potrivit studiilor, ceapa contine un compus numit alil propil disulfid, care, la fel ca insulina, ajuta la reglarea nivelurilor zaharului din sange.

Este de ajutor celor care au glicemia mare sau diabet, datorita efectelor hipoglicemiante. De asemenea, ceapa are efecte stimulente dar si calmante asupra sistemului nervos, astfel stimuland ficatul si rinichii, avand o actiune diuretica care ajuta la eliminarea ureei si a clorurilor.

Dr. Ovidiu Bojor: „Să mâncăm asta des, previne infarctul”

Ceapa este benefica in caz de: raguseala, tuse, edeme, ascita, ciroza, pleurezie, pericardita, prostatita, adenom de prostata.

Datorita proprietatilor antiseptice poate fi folosita si extern in caz de:
stomatite, afte bucale

  • furunculoza
  • abcese
  • panaritiu
  • negi
  • pistrui
  • ulceratii cutanate
  • degeraturi
  • intepaturi de insecte

Aplicati local cepe coapte sau sub forma de suc de 3-4 ori pe zi.

Mod de preparare:

Ovidiul Bojor recomanda consumul a 1-2 cepe pe zi. Sau puteti lua tinctura de ceapa, preparata in casa: taiati 2 cepe mici felii si puneti la macerat in 100 ml de alcool de 70 de grade, potrivit anxi.ro.

Lasati 10 zile, apoi strecurati si luati cate 2 lingurite pe zi, cu putinta apa, inainte de masa de pranz si de cina. In caz de prostatite si diabet de tip 2 faceti cure de 10 zile, timp de 6 luni.

In caz de tuse, laringita, bronsite, beti decoct din 4-6 cepe fierte intr-un litru de apa, indulcit cu miere, cate 1-2 cani pe zi. In caz de afectiuni biliare puneti 1-2 cepe la macerat in 100 ml de ulei de masline si luati 2-3 lingurite pe zi.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: