luni, iunie 14, 2021

Prof. dr. Pavel Chirilă, preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuţi, a devzăluit care sunt alimentele cu risc oncogen. Pe primele locuri, dr. Pavel Chirilă menționează mezelurile care conțin nitriți

și zahărul alb rafinat. 

”Abuzul de proteine de origine animală este factor oncogen, adică favorizează instalarea sau răspândirea cancerului în organism. De aceea, e bine să consumaţi doar carne de bună calitate – o dată-de două ori pe săptămână – sau cine poate să renunţe complet la ea şi să-şi ia proteinele din peşte, linte, ciuperci şi altele e şi mai bine.

Zahărul alb crește riscul de cancer la sân

Mezelurile care conţin săruri nitrice sunt cancerigene, căci generează în corp substanţe numite nitrozamine, care favorizează apariţia şi dezvoltarea cancerului digestiv (esofag, stomac,

ficat, pancreas şi colon). Aşadar, nu mâncaţi niciodată mezeluri care conţin săruri nitrice,” atrage atenția medicul.

Cât despre zahărul alb rafinat, dr. Chirilă spune că stimulează factorul de creştere celulară, creează dismicrobism intestinal şi aciditate în corp, toate cu factor cancerigen. Cancerul de sân, de colon şi de prostată apare mai frecvent la consumatorii de zahăr. Nu consumaţi niciodată zahăr alb, conchide medicul.

Dr. Chirilă a menționat că și situațiile stresante predispun la apariția bolilor oncologice.

Ultimele stiri

Parteneri