miercuri, iunie 29, 2022

Pacienții care au nevoie de tratament sau de servicii de oncologie și radioterapie trebuie să știe că la Centrul de Oncologie „Sf. Nectarie” Craiova nu se plătește nimic.

Centrul de Oncologie „Sf. Nectarie” Craiova este la ora actuală cea mai mare platformă medicală de oncologie din Oltenia, are 107 paturi, serviciu de radioterapie care oferă pacienților cu cancer servicii gratuite, fiind în contract cu CNAS.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt pentru sănătate colecția de...

Dr. Popescu: Operație de cancer, neacoperită de CNAS

Michael Schenker, medic primi Ramona Schenker, psiho-oncolog, spune ca „Suntem numiți spital privat, este adevărat, însă oferim servicii medicale gratuite. Crezul nostru este că putem oferi servicii medicale de calitate și nu ne vom abate de la acesta”.

„Aveam 100 de pacienți pe zi și încă 60-70 de pacienți pe lista de așteptare zilnic la radioterapie. Nu mai avem listă de așteptare. Putem începe rapid un tratament radioterapeutic”, a precizat dr. Michael Schenker, directorul medical al Spitalului Sf. Nectarie Craiova.

Centrul se întinde pe o suprafață de 8000 de metri pătrați, pe 2 etaje și în două clădiri viu colorate, menite să-i binedispună pe pacienț. Investiția se ridică la 15 milioane de euro, din care 3 milioane de euro au costat cele două acceleratoare lineare din clădirea dedicată radioterapiei, bani luați cu credit de la bancă.

Te-ar mai interesa: Dieta de vară. Medic: Fructele de sezon trebuie co...

„Sunt aproape 8 ani de istorie al centrului nostru. Am luat ființă în 2014, am funcționat până acum într-un alt sediu, creșterea volumului activității într-o rată destul de mare, o progresie destul de importantă a impus găsirea unei soluții pentru un spațiu mai mare, lucru care s-a întâmplat. Am reușit să finalizăm și iată că astăzi suntem în această nouă casă”, a spus Michael Schenker, în deschidere.

Te-ar mai interesa: Un medic explică de ce nu trebuie sărutați morții....

Printre invitați s-a aflat și prof. dr. Irinel Popescu, director al centrului de chirurgie generală şi transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni și realizator al emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical, care a vorbit despre chirurgie și greșeala sistemului de sănătate care nu decontează acest tratament atât de necesar bolnavilor de cancer.

De ce lipsește chirurgia? „Operația de care bolnavul cu cancer are mare nevoie, nu este acoperită de Casa de Sănătate”

Te-ar mai interesa: Speranță pentru persoanele care nu merg. Profesoru...

„În momentul ăsta există o specialitate de chirurgie oncologică, care a fost înființată în anul 2000, de trei chirurgi, unul dintre ei fiind prof. Ion Bălănescu, la vremea aceea directorul Institutului Oncologie București, celălalt fiind regretatul profesor Lucian Lazăr, de la Institutul Oncologic din Cluj și al treilea fiind eu. Am răspuns o vreme de pregătirea în această specialitate, care, pentru pronosticul bolnavului este extrem de important.

Te-ar mai interesa: Insectele care terorizează România! Mare atenție...

Nicăieri unde se face oncologie nu se mai pot lua deciziile fără prezența tuturor celor trei specialiști: oncolog, radioterapeutul și chirurgul.

De felul în care chirurgul face operația, că de asta există această supraspecializare, depinde esențial diagnosticul bolnavului în ambele sensuri. O operație bine făcută poate să-i îmbunătățească pronosticul spectaculos acelui bolnav și inversul operației, suficient în ceea ce privește marginea de rezecție, numărul de ganglioni, care poate să diminueze foarte mult șansele bolnavului respectiv. Chirurgia oncologică este parte componentă a echipei multidisciplinare.

Mi-aș permite să fac câteva considerente legate de organizarea sistemului de sănătate din România. Aici sunt doar primele două componente: oncologia medicală și radioterapia. De ce lipsește chirurgia? Aș spune în primul rând din motive economice, să fim foarte clari. Aici suntem în mediul privat și prof. Schenker a acceptat de câteva ori în cursul vizitei radioterapia și chimioterapia acoperite de Casa de Sănătate, potrivit DC Medical.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private