Categories: Ştiri sănătate

Dr. Radu Țincu, avertisment despre valul 5: „Va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa”

Dr. Radu Țincu, avertisment despre valul 5: „Va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa”.

Medicul Radu Țincu atrage atenția autorităților că au datoria de a transmite mesaje cât mai coerente, în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Medicul primar în cadrul secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca din București a declarat la Antena 3 că, în condițiile în care rata de vaccinare rămâne scăzută, România se va confrunta cu un val 5 al pandemiei, în primăvară.

„Oamenii politici trebuie să transmită către populaţie anumite decizii coerente”

Acesta susţine că sistemul medical este copleşit în continuare de un număr mare de pacienţi internaţi cu COVID-19, iar experţii spun că această situaţie va continua încă trei săptămâni.

„Este evident că toate măsurile sanitare ce trebuiesc implementate odată ce sunt amânate şi temporizate, nu fac decât să dezorienteze populaţia. Rata de vaccinare a căzut semnificativ.

Trebuie să ne gândim la faptul că experţii internaţionali anunţă posibilitatea creşterii numărului de cazuri la începutul anului viitor, ceea ce, dacă va prinde România cu o populaţie neimunizată suficient, vom avea din nou un val de amploare, aşa cum a fost şi valul 4.

În acest moment, România a avut un val 4, cum nici o altă ţară nu l-a mai avut, cu peste 400 de morţi în fiecare zi şi cu peste 1.800 de pacienţi internaţi în Terapie Intensivă.

Va trebui ca oamenii politici să ajungă la un consens şi să transmită către populaţie anumite decizii coerente care să îi motiveze pe aceştia să respecte măsurile sanitare”, a declarat medicul.

Dr. Radu Țincu, avertisment despre valul 5: „Va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa”

Mai mult, dr. Radu Țincu spune că valul 5 depinde de gradul de imunizare al populației, cât și de respectarea măsurilor sanitare.

„În primul rând de gradul de imunizare al populaţiei, de procenul oamenilor care sunt imunizaţi şi de respectarea măsurilor sanitare. În momentul în care niciuna din cele două variante nu este aplicabilă, este evident că avem toate şansele ca acest scenariu să se întâmple.

E nevoie ca populaţia să fie imunizată şi este nevoie ca cei care nu sunt imunizaţi, să existe un alt tip de control, care să arate că aceştia nu reprezintă un pericol de sănătate publică”, a spus dr. Radu Ţincu, potrivit sursei citate.

La rândul său, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a atras atenția că un val 5 al pandemiei este posibil, dar că nu poate spune ar putea veni acesta. Amploarea valului va depinde, însă, de rata de vaccinare, crede Arafat.

„Un val 5 este posibil, nu pot să spun la ce moment, dar este posibil şi cu cât avem rata de vaccinare mai mică, un val 5 poate să aibă un impact cum a fost acest val care a trecut acum. Diferenţa între val 5, care oricum poate că va veni, cu un procent mare de vaccinaţi şi unul cu procent mai mic de vaccinaţi, este impactul major pe sistemul sanitar”, a declarat Raed Arafat.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

25 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

55 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică